El delegat del Govern a Barcelona, Miquel Àngel Escobar, fa visita oficial a Martorell

537

El delegat al Govern a Barcelona, Miquel Àngel Escobar, ha fet aquest migdia una visita oficial a l’Ajuntament de Martorell i al Centre de Formació Professional d’Automoció de Martorell (CFPAC) acompanyat per l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa. El delegat ha pres nota de les peticions fetes per l’alcalde.

La trobada s’ha iniciat a la Casa de la Vila on Escobar ha signat el llibre d’honor de l’Ajuntament. Durant més d’una hora l’alcalde Fonollosa ha trasllat al delegat del Govern un seguit de qüestions prioritàries per al municipi de Martorell que són competència de la Generalitat.

Les prioritats són la redacció del projecte del Pla Urbanístic a l’entorn de Seat per regenerar l’economia, garantir la sostenibilitat econòmica de l’Hospital Sant Joan de Déu, mantenir la dotació pressupostària en educació tot i la reducció d’infants matriculats a P3 el curs vinent i impulsar el desenvolupament del Centre de Formació Professional de l’Automoció.

Fonollosa ha reconegut que “són reivindicacions que hem fet en les diferents conselleries de la Generalitat i que n’ha pres nota el delegat del Govern. Estem agraïts a la seva visita i esperem que en els propers mesos es posi fil a l’agulla per resoldre aquestes qüestions”. En la visita a l’Ajuntament hi ha assistit, també, el regidor de Promoció Econòmica i Règim Interior, Lluís Amat.

Visita al CFPAC
Escobar ha visitat les instal·lacions del centre inaugurat gairebé fa un any. L’equipament està adscrit al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i impulsa un nou model de formació professional integrada per al sector de l’automoció.

El delegat del Govern a Barcelona ha assegurat que “Martorell és una ciutat emblemàtica del Baix Llobregat i estratègica des del punt de vista econòmic per la presència de l’empresa més potent de l’Estat. Des de la delegació posarem aquestes qüestions sobre la taula de les conselleries respectives perquè tingui recorregut”. Aquesta visita forma part de l’acció des de la delegació del Govern a Barcelona d’apropar-se a la realitat dels municipis.

Fonollosa ha explicat que “hem visitat el CFPAC per demanar un impuls per al desenvolupament de l’equipament perquè entenem que la formació en el sector de l’automoció té un pas molt important per a Martorell i el país”. L’alcalde ja va traslladar aquestes peticions al Conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, fa tres setmanes en una visita a Martorell.

La visita l’ha guiada la directora del centre, Maria Teresa Casanovas.