Salut farà tests massius per detectar la COVID-19 a Martorell, a partir de divendres

4442

Després que l’Ajuntament ho hagi demanat en diverses ocasions, finalment el Departament de Salut de la Generalitat iniciarà aquest divendres una campanya de cribratge massiu per detectar la COVID-19 a Martorell. Els tests es faran a la sala annexa de la Biblioteca de dilluns a divendres, de 15.00 a 20.00h, i el dissabte, de 9.00 a 15.00h. Les proves s’adrecen als veïns i veïnes de Martorell asimptomàtics que tinguin més de 16 anys. La tècnica serà el test antigènic ràpid (TAR) pel qual només es necessiten 20 minuts per completar la prova. No caldrà demanar cita prèvia, només portar la targeta sanitària.

L’estratègia de fer proves massives en un lloc concret, com ara a Martorell, i a molts d’altres municipis, “es fa per aturar l’extensió del virus, és a dir, per assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones al no saber que estan infectades”, explica l’alcalde Xavier Fonollosa.

En aquest sentit, “ara que baixa la incidència, cal posar el focus en detectar les persones sense símptomes, per aïllar-les i tallar la cadena de transmissió. Un cop detectades, és tan o més important, complir escrupolosament amb la quarantena que determinin els professionals sanitaris”, insisteix.

Les proves per a la detecció de la COVID-19 a les persones amb símptomes es continuaran fent, com fins ara, als Centres d’Atenció Primària (CAP).

“Ara que recuperem activitats que s’havien limitat en la segona onada, és molt important la col·laboració del màxim número de persones amb aquesta estratègia de tests massius. És recomanable que totes les persones majors de 16 anys asimptomàtiques que puguin, vagin a fer-se el test”, recomana l’alcalde.

Dades contagis a Martorell

Avui a Martorell hi ha vuit pacients, set de fora i un del poble, positius de coronavirus ingressats a l’Hospital Sant Joan de Déu, on hi ha tres persones aïllades pendents del resultat de la prova. A l’Hospital Sagrat Cor avui hi ha 16 persones ingressades amb positiu, sis d’elles de Martorell. I tenim 224 veïns i veïnes positius confinats al seu domicili. Avui, no hem de lamentar cap defunció per COVID-19 a la nostra població.

Les quatre residències de la gent gran registren vuit casos positius, usuaris de la Residència Sant Joan De Déu. La taxa de reproducció del virus a Martorell avui és de 0,98 i el risc de contagi és molt alt.

Hi ha 14 grups escolars afectats: set a l’Escola José Echegaray, un a l’Escola Vicente Aleixandre, un a Els Convents, tres a l’Escola Mercè Rodoreda, un a l’Institut Pompeu Fabra i un a l’Institut Joan Oró. Aquests són els grups confirmats i informats de manera oficial pel Departament d’Educació de la Generalitat.