El Dia Mundial de la Salut Mental posa èmfasi en la prevenció del suïcidi

719
Dia Mundial Salut Mental
Dia Mundial Salut Mental

El 10 d’octubre es commemora el Dia Mundial de la Salut Mental sota el lema ‘Parlar i escoltar, salva vides’ per posar èmfasi especial en la prevenció del suïcidi. L’Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord organitza diverses activitats per conscienciar vers aquesta problemàtica. A Martorell, duran a terme una xerrada sobre la prevenció del suïcidi el 4 de desembre a la Biblioteca.

L’Organització Mundial de la Salut considera el suïcidi un problema de salut global. Hi ha uns 800.000 morts per suïcidi cada any a tot el món. Això suposa una xifra superior a la de les guerres o homicidis. Hi ha un mort per suïcidi cada 40 segons i, per cada persona que ho aconsegueix, hi ha 20 persones més que ho intenten.

L’educador social del Club Social Punt de Trobada de l’Associació per la Salut Mental del Baix Nord, Roger Trilles, recorda que “a Catalunya, el suïcidi és la primera causa de mort no natural, i que l’any 2017 hi va haver 495 morts per suïcidi”.

La campanya ‘Parlar i escoltar, salva vides’ “reclama polítiques públiques i plans d’acció de totes les administracions per prevenir el suïcidi; facilitar el coneixement i l’accés als recursos existents; evitar el sensacionalisme en els mitjans de comunicació; informar amb rigor i oferir testimonis de recuperació”, incideix Trilles.

Roger Trilles, educador Club Social Punt de Trobada

Des de l’Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord s’han unit a aquesta commemoració i a la campanya, i han preparat un programa d’activitats a diferents poblacions del Baix Nord entorn de la salut mental per apropar la problemàtica i la prevenció a la població.

A Martorell, el proper 4 de desembre, a les 18.00h, tindrà lloc a la Biblioteca la xerrada ‘Prevenció del suïcidi. Parlar i escoltar salva vides’. Anirà a càrrec del Dr. Fernando Boatas, coordinador del Centre de Salut Mental d’Adults (CSMA) de Martorell, i de membres l’Associació de Supervivents del Suïcidi.

Roger Trilles, educador Club Social Punt de Trobada

Per a més informació: www.salutmental.org/parlar-i-escoltar-salva-vides/

Dia Mundial Salut Mental