El Dia Mundial de la Sida advoca per accelerar la fi de l’epidèmia

440

Amb motiu del Dia Mundial de la Sida, que es commemora aquest 1 de desembre sota el lema ‘Un salt endavant cap a la fi de la sida’, la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Martorell fa campanya als instituts per tal de conscienciar i implicar els joves en la lluita d’aquesta malaltia. A través del Servei d’Informació Punt Nord- Punts d’Informació i Dinamització als Centres d’Ensenyament Secundari de Martorell (PIDCES), es lliuraran llaços vermells i material informatiu. A més es farà difusió de la campanya a través de les xarxes socials.

Cada any, l’Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut elabora un comunicat per tal de fomentar la conscienciació de la societat i implicar-la en la lluita contra el VIH. S’adhereixen a aquest comunicat al voltant de 140 entitats publiques i privades que adquireixen un compromís laboral i professional per fomentar i mantenir el respecte i la no discriminació de les persones que viuen amb el VIH/sida.

Aquest any, sota el lema ‘Un salt endavant cap a la fi de la sida’ volen compartir i assumir el compromís acordat per la comunitat internacional de posar fi a l’epidèmia com a amenaça per a la salut pública per al 2030, objectiu que forma part de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, aprovada per l’Assemblea de les Nacions Unides.

Prova ràpida VIH

A Martorell poden realitzar-se la prova ràpida del VIH a la Farmàcia Miralles Via, a l’avinguda Germans Martí, 25. Amb aquesta prova ràpida s’incentiva la pràctica del test diagnòstic del VIH en les persones que ja han estat exposades a situacions de risc d’infecció pel virus. La seva pràctica s’ha integrat en els serveis que s’ofereixen des de les oficines de farmàcia, que la duen a terme, la qual cosa contribueix a la normalització de la realització de la prova.

Unitat Funcional Infecciosa a l’Hospital de Martorell

L’octubre de 2009 l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell va posar en marxar la Unitat Funcional Infecciosa del VIH (UFIV). La UFIV atén els malalts de Sida que necessiten una assistència mèdica específica i que, fins aleshores, havien de ser atesos a l’Hospital de Bellvitge.

L’equip mèdic de la UFIV fa més accessible el diagnòstic, millora l’atenció a les persones afectades i realitza un control més acurat dels pacients de la zona. La unitat tracta el pacient que acaba de ser infectat, el derivat d’altres serveis hospitalaris i el que prové d’altres centres propers. El pacient rep una observació multidisciplinar, exhaustiva i confidencial, així com suport facultatiu, d’infermeria i assistència psicològica al malalt.