El diumenge de tradició del Roser, pol d’atracció de públic local i forani

1025
Roser. Fira d'Artesania a La Vila
Fira d'Artesania a La Vila

Molta afluència de gent durant tot el diumenge del Roser, especialment a les activitats de matí i de tarda a La Vila. Les entitats organitzadores de diversos actes han coincidit en assenyalar que el Roser es viu amb molt de seguiment per part dels martorellencs, però que també atrau moltes persones d’altres poblacions. Els protagonistes destacats han estat les puntaires, les sardanes, els mercats, les visites patrimonials i els espectacles.

Matinal de diumenge amb molt moviment a La Vila, especialment en tres punts: la plaça de la Vila, la plaça de l’Església i El Progrés. La plaça de la Vila albergava la Trobada de Puntaires. La presidenta de l’Associació de Puntaires de Martorell, Antònia Gelabert, estava satisfeta: “ha vingut més gent que en altres ocasions, 320 puntaires, i totes les escoles de puntes de coixí que col·laboren amb nosaltres”.

Antònia Gelabert, presidenta de l'Associació de Puntaires de Martorell

Les assistents han fet la seva activitat favorita, han esmorzat i han rebut obsequis, entre els quals el de la representació municipal, encapçalada per l’alcalde Xavier Fonollosa, que ha visitat també els principals focus d’atenció de la matinal.

El Centre d’Estudis Martorellencs ha obert al públic la Farmàcia Bujons i al llarg de la matinal hi ha passat més de 200 persones. El vicepresident Alfred Mauri ha recordat que també “hem presentat el 2n Concurs Refotografiem Martorell. Un repte en el que exposem 9 fotografies antigues de llocs del poble per a que els concursants els identifiquin i facin una fotografia actual del mateix punt amb el mateix enquadrament”. El premi serà l’experiència Tot Montserrat, que inclou desplaçament, entrada al Museu i a l’espai audiovisual i dinar al Buffet/Cafeteria per a dues persones. Ja s’hi pot participar, entrant al web de l’entitat.

Alfred Mauri, vicepresident del Centre d'Estudis Martorellencs

Museus de Martorell ha aplegat 87 persones en les 3 visites teatralitzades al Museu Municipal Vicenç Ros –ahir, a l’Enrajolada, en van assistir 78 més-. Mentrestant, a Can Carreras, els Amics del Ferrocarril han celebrat una jornada de portes obertes al seu local de la plaça de Maria Canela.

També ha crescut el nombre de visitants al 31è Aplec de la Sardana a la plaça de l’Església. Salomé Miró, membre de la Secció Sardanista, ha destacat que “estem molt contents, perquè ha vingut més gent que l’any passat. La prova és que hem esgotat els 120 tiquets a l’arrossada popular als jardins de l’Enrajolada. Han vingut moltes persones d’altres poblacions i hem pogut escoltar tres cobles: Marinada, Mediterrània i Mil·lenària”.

Salomé Miró, membre de la Secció Sardanista de Martorell

El cordó umbilical entre la plaça de l’Església i la de la Vila l’ha fet possible la Fira de l’Artesania de l’associació de Comerciants Fem Vila, i Cal Nicolau ha acollit l’exposició de les 52 fotografies participants al 27è Concurs de Fotografia de Muntanya de l’Agrupació Excursionista de Martorell, amb més participació del vot popular. Ja a la plaça de la Vila, a El Círcol, s’ha inaugurat l’exposició de fotografies del 25è Camp de Treball de l’ONG Mans Mercedàries del passat estiu a Angola, amb la presència de la missionera Josefina Cortadella.

A El Progrés també s’hi ha aplegat centenars de persones al Mercat del Trasto. 70 paradistes han exposat tot tipus d’objectes de roba, paraments de la llar, llibres, objectes de decoració i jocs, entre d’altres. Antoni Ollé, president de l’entitat, ha destacat que “és una activitat que té un públic molt fidel i molt variat, i que està molt consolidada”.

Antoni Ollé, president d'El Progrés

Alhora, a la Sala dels Miralls s’ha celebrat una Trobada de Col·leccionisme Cerveser, amb complements relacionats amb la cervesa que, com deia el president, “també tindrà recorregut i l’any vinent la volem fer més gran”.

Antoni Ollé, president d'El Progrés

Tarda d’espectacles infantils i monòlegs

A la tarda, el concert de la formació El Pot Petit ha congregat prop de 2.000 persones, petits i grans, a la Pista Jardí d’El Progrés amb l’espectacle A l’aventura, una activitat en la que també s’ha presentat la nova temporada de teatre familiar de La Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil. En un altre punt, a l’auditori Joan Cererols del Centre Cultural, Enrique San Francisco ha ofert un compendi dels seus darrers monòlegs dins el cicle Monoloaddictes. Hi ha assistit 170 persones.