‘El documental del mes’ torna dissabte a la Casa de Cultura amb la projecció de ‘La Promesa’

421
'La Promesa'

La Regidoria de Cultura torna a posar en marxa el cicle ‘El documental del mes’ amb el passi de La Promesa de Marcus Vetter i Karin Steinberger. La pel·lícula tracta el cas de l’assassinat de Nancy i Dereck Haysom l’any 1985. Es podrà veure dissabte, a les 18.30h, a la Casa de Cultura de La Vila, amb una nova logística que permetrà que el visionat i el so siguin de gran qualitat.

El brutal assassinat de Nancy i Dereck Haysom va impactar al món. La condemna de la filla de la família, Elizabeth a 90 anys de presó com a còmplice d’assassinat i la sentencia a cadena perpètua pel doble assassinat per part de Jens Soering, la parella alemanya d’Elizabeth, va trastornar la societat.

Malgrat això, una investigació recent amb noves tècniques forenses desacredita les proves clau que inculpaven a Soering. Després de més de 30 anys a la presó, els nous indicis apunten cap a la seva innocència.

La Promesa és la tercera obra conjunta de Marcus Vetter i Karin Steinberger, després d’El Visionari (2015) i Hunger (2009). Steinberger és periodista de la prestigiosa revista alemanya Sueddeutsche Zeitung. Ella va ser qui va tornar treure a la llum el cas de Jens Soering l’any 2006, quan encara no tenia visibilitat a Alemanya, i qui va proposar la producció del documental a Marcus Vetter.

Vetter va treballar com a editor de televisió, productor i director des de 1994. Ha guanyat diferents premis internacionals i les seves pel·lícules s’han exhibit a festivals de tot el món. Ha dirigit, entre d’altres, The Tunnel (1999), My Father the Turk (2006), Heart of Jenin (2008), premiat a Valladolid, o The Court (2012).