El documental ‘Junts, fem equip’ demostra els beneficis de l’esport en la salut mental

2410

Esport com a manera d’incloure les persones que pateixen algun trastorn mental i com a estímul en el seu procés de recuperació. L’Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord fa temps que practica aquesta filosofia, que ara es veu reflectida en el documental Junts, fem equip. Una història de sentiments, esport i salut. Una producció d’Obisual Media que s’ha presentat aquesta tarda al Molí Empresa amb la presència de l’alcalde Xavier Fonollosa.

Marta Escorigüela, coordinadora del Club Social Punt de Trobada de l’Associació per la Salut Mental, ha recordat que “tenim la missió de donar a conèixer què senten les persones que pateixen un problema de salut mental. A través de l’esport, comencen a recuperar-se i a sentir que formen part de la comunitat. L’esport local ha de saber-ho per poder trencar barreres i facilitar la pràctica esportiva inclusiva”.

Marta Escorigüela, coordinadora Club Social Punt de Trobada

L’esport “fa que la persona s’hagi d’implicar, relacionar-se amb els altres, formar part d’un grup, sentir motivació, i això és essencial per a la recuperació de la persona que pateix un problema de salut mental”, ha dit Escorigüela.

Marta Escorigüela, coordinadora Club Social Punt de Trobada

El productor de l’audiovisual, Marc Obiols, ha explicat que “portem 10 mesos treballant en aquest projecte, un documental de guió obert, ja que la història era bona i s’explicava per sí sola”. Hi participen “persones que estan patint un trastorn mental i expliquen com l’esport els ha ajudat en la seva millora. També hi intervenen esportistes d’elit de diferent clubs martorellencs”.

Marc Obiols, productor Obisual Media

Gabriel Alcaide, jugador de l’equip Punt de Trobada i un dels protagonistes del documental, ha reconegut que la pràctica esportiva, en el seu cas futbol sala, ha estat cabdal en el seu procés de millora, ja que “és un temps que estàs acompanyat i et concentres en fer allò. T’aporta tot de coses positives i encares el dia de manera diferent. Els records sempre són bons”.

Gabriel Alcaide, jugador Punt de Trobada

L’Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord té previst signar, properament, un conveni amb el Club Sala 5 Martorell per tal de fer un pas més en la normalització de l’esport i fer-ne arribar la pràctica a totes les persones.