El documental ‘Push’ explora per què ja no podem permetre’ns viure a les grans ciutats

589

Push és el nou documental del guardonat director Fredrik Gertten, que investiga el perquè ja no podem permetre’ns el luxe de viure a les nostres pròpies ciutats. Dissabte, 19 d’octubre, a les 18.30h, es podrà veure a la Casa de Cultura, dins el cicle ‘Documental del mes‘, promogut per DocsBarcelona, la Regidoria de Cultura i Cinema del Diable. L’entrada és gratuïta.

Per què ja no ens podem permetre viure a les nostres ciutats? Els preus de l’habitatge s’estan disparant a les ciutats de tot el món. En canvi, els ingressos dels seus habitants, no. L’habitatge és un dret fonamental, una condició sine qua non per a una vida segura i saludable, però a les ciutats de tot el món tenir un lloc on viure és cada cop més difícil. Qui en són els responsables? Quins són els factors que fan de l’accés a l’habitatge un dels problemes més urgents a escala mundial?

A través de la Leilani Farha, relatora especial en habitatge de l’ONU, l’espectador viatjarà per diferents països tractant d’entendre qui i per què està sent expulsat de les ciutats, conversant amb personalitats de l’àmbit polític com Ada Colau, la reputada sociòloga Saskia Sassen, l’economista Joseph Stiglitz o el periodista italià autor de Gomorra Roberto Saviano.

Push revela els secrets més foscos de l’entramat mundial de l’especulació immobiliària i urbanística, i com les ciutats són cada cop més inaccessibles per viure-hi en un context de crisi creixent que ens afecta a tots.

Sobre la direcció

Fredrik Gertten és un reputat director i periodista suec conegut pel seu activisme. Els seus treballs més coneguts com Big Boys Gone Bananas! (2012), estrena mundial a Sundance, Bikes vs Cars (2015), estrena mundial a SXSW i Becoming Zlatan (2016), estrena mundial a IDFA, van arribar al públic de més de 100 països diferents. L’octubre del 2017, va ser nomenat doctor honoris causa per la Facultat de Cultura i Societat de la Universitat de Malmö (Suècia) en reconeixement al seu treball com a documentalista.