El femení del CN Martorell lluitarà a Talavera de la Reina per l’ascens a Primera estatal

703
CN Martorell (Svetlana Akimova)

Un any després d’haver-se quedat fora de la pugna per ser de Primera estatal, la categoria de plata del waterpolo estatal, l’absolut femení del Club Natació Martorell tornarà a aquesta lluita i ho farà a Talavera de la Reina (Toledo). Les martorellenques, les virtuals campiones de Catalunya, provaran d’arrodonir la temporada els propers 3, 4 i 5 de maig.

Tot i estar molt a prop de ser-ne amfitriones, les martorellenques hauran de viatjar a la província manxega per aconseguir la plaça que dóna lloc a l’ascens. El club presidit per Eva Rodríguez va sol·licitar ser-ne entitat organitzadora, però la RFEN (Real Federación Española de Natación) va fer-ne el sorteig el passat dissabte amb Madrid i Talavera com a úniques possibilitats.

Un grup farcit de campions

A Talavera, les martorellenques es posaran a prova contra un total de tres campions de les seves respectives lligues, tres segons i un tercer. Es tracta del Poseidón Talavera (primer classificat de la Lliga Femenina de Castella i la Manxa), el Leioa (campió de la Lliga 1 Divisió femenina del País Basc), i el CW Carthago el guanyador murcià. Completaran el grup el CW9802, i l’Urbat, el segon i el tercer classificats bascos, l’EW Zaragoza B, el segon conjunt aragonès, i el GEIEG, el segon millor equip català.

Les de Rafa López s’estrenaran contra un vell conegut a qui han guanyat dues ocasions aquest curs: el GEIEG serà el seu primer rival (divendres, 17.10h). Dissabte, les martorellenques jugaran contra l’EW Zaragoza (11.20h) i el Talavera Poseidón (19.30h). Diumenge arrencaran els quarts de final, i les martorellenques coneixeran els seus horaris en funció dels resultats de la fase de grups.

Hi tornen després d’un any amb les mans buides

Les martorellenques ja es preparen un any després de perdre’s la fase d’ascens, i és que la tercera plaça del curs 2017-2018 les va deixar fora. Fa dues temporades, Barcelona va ser l’escenari on van caure i fa tres cursos, van perdre a la piscina del CN L’Hospitalet.

El camí de les de López aquest curs està sent immaculat. Amb només una derrota, contra el CN Sabadell, han estat campiones de la segona fase de competició, la que donava accés a lluitar per l’ascens, i estaran acompanyades pel GEIEG, que ha tombat el CN Sabadell com a favorit a ficar el cap en aquesta fase d’ascens. La Federació Catalana de Natació ha previst una darrera competició catalana per conèixer el campió català en una eliminatòria que tindrà lloc el 27 d’abril i l’11 de maig en format d’anada i tornada.