El festival benèfic ‘Ricky Rock Night’ aconsegueix recaptar un miler d’euros contra el càncer

448

Els amics i familiars del martorellenc Enric Aranda, desaparegut ara fa dos anys després de lluitar contra el càncer, han celebrat aquesta nit de dissabte el festival Ricky Rock Night, amb el lema Rock contra el càncer. L’Ateneu s’ha omplert de gom a gom per mantenir ben viu el seu record i la seva passió per la música. La recaptació a taquilla, un miler d’euros, anirà destinada íntegrament a l’associació Catalunya contra el Càncer.

Corria l’any 1993 quan Enric Aranda (Ricky) i els seus amics, tots joves de cabell llarg, iniciaven la seva primera experiència radiofònica, amb la secció Els Peluts, als antics estudis de Ràdio Martorell de la plaça de la Vila. Frapats per l’adrenalina del micròfon, van seguir lligats a l’emissora durant més d’una dècada, sempre a través de diversos programes de divulgació de la música rock, la seva gran passió.

Xavi Carafí, amic personal, company de programes i un dels organitzadors del festival, ha explicat que “guardem molts bons records d’aquella època, allà va començar la nostra petita faceta periodística, per nosaltres era terapèutic, com anar al psiquiàtric, ens oblidàvem de tots els problemes”.

L’abril de 2014, el càncer s’enduia l’Enric Aranda. Després d’un temps de dol, els seus amics van pensar que seria bona idea celebrar un concert de rock en el seu honor a l’Ateneu, el lloc on sempre es trobaven, coincidint amb l’aniversari de la seva mort. “Qui ens havia de dir que seria un èxit sobrat i que superaria les nostres expectatives”, ha dit Carafí.

La regidora de Comunicació, Participació i Cooperació, Míriam Riera, i els excompanys del programa Cops de rock, Xavi Carafí i Marc Dalmau, han lliurat, en nom de Ràdio Martorell, una placa commemorativa als familiars d’en Ricky.

El festival ha comptat amb l’actuació de Radio Let’s Go, un trio de versions de rock de tots els temps, i Rock The 80’s, una banda vilanovina que fa versions de rock dels anys 80 i que ha acabat d’animar la gent a sortir a ballar. El punt i final ha anat a càrrec del discjòquei Xavi Carafí, qui ha punxat els èxits més sonats. Les actucions han anat acompanyades d’un passi de fotografies de la vida d’Enric Aranda i de les estrelles de rock dels anys 70, 80 i 90. A més, s’han sortejat productes de diversos establiments patrocinadors.

La recaptació de la taquilla (1.005 euros) es donarà íntegrament a la junta local de l’associació Catalunya contra el Càncer.