El festival de poesia DiVERS s’estrena amb quatre propostes que omplen Cal Nicolau

1433
DiVERS, Fesytival de Poesia. Rosa Grau, José Luís García, Núria Domènech i Anna Bou
DiVERS. Rosa Grau, José Luís García, Núria Domènech i Anna Bou

Els poetes Rosa Grau, Núria Domènech, Anna Bou i José Luis García van recitar les seves creacions aquest dissabte en la primera de les dues vetllades del DiVERS, el festival de poesia organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament i la Biblioteca Martorell. Una cita que va fer gala al seu nom, ja que les creacions poètiques recitades van abordar temes tan diversos com ara la quotidianeitat, la veu, l’amor, la mort, els indrets o el pas del temps. L’auditori de Cal Nicolau es va quedar petit per escoltar els poetes, que es va acompanyar de la lectura de versos a càrrec de Jordi Morera i la música de Manuel Forniés.

Exitosa primera jornada del DiVERS, tant per la diversitat d’estils poètics i de temàtiques com per les més de 80 persones que van ser a la vetllada. El regidor de Cultura, Sergi Corral, va obrir l’acte referint-se a aquest fet i a “la voluntat de reconèixer aquest gènere tan particular”. La martorellenca Rosa Grau va ser la primera en intervenir, amb la lectura de poemes del seu bloc Cada dia diferent o igual, creat l’any 2012. “Els poemes parlen de la quotidianeitat, de coses que em passen cada dia a mi o a altra gent, fins que te n’adones que a tots ens passen coses semblants”. Grau acaba de veure publicat el llibre Tinc un bony al pit, que relata la seva experiència personal amb el càncer, i que reconeix que “m’ha obert portes a mostrar les coses que escric”.

Rosa Grau

Una altra martorellenca, Núria Domènech, va llegir alguns poemes del seu llibre Afonia, que fa dos anys va rebre el Premi Martí Dot de Sant Feliu de Llobregat. “Fan referència a la veu, a com ens podem quedar afònics i a com podem recuperar-la”, explicava, i també es va referir al fet que “m’agrada molt poder recitar a Martorell i a Cal Nicolau, ja que hi vaig estudiar música durant molts anys”. Domènech ha guanyat en diverses ocasions el Premi Vila de Martorell en categoria local.

Núria Domènech

El trampolí de la barcelonina Anna Bou en el món de la poesia li va arribar quan va guanyar el Premi Vila de Martorell 2012 amb el seu primer poemari, titulat L’última mohicana. Al DiVERS, Bou hi va presentar “els continguts del que serà el meu tercer poemari, que sortirà a la llum aquest hivern i que es dirà El cirurgià de màscares. Si en el primer parlava de la mort, aquí faig esment a molts diversos temes per intentar explicar allò que no es pot explicar”.

Anna Bou

José Luis García, santandreuenc afincat a Abrera, va tancar el recital poètic. Ho va fer llegint poemes de diferents llibres que ha anat publicant al llarg dels anys, i que tenen la pretensió de “parlar de l’amor, de la mort, del pas del temps i de l’ofici de l’escriptor d’immortalitzar la seva estada a la terra”. García es va estrenar en el món de la poesia guanyant el Premi Vila de Martorell l’any 1989, amb l’obra Lágrimas de rojo niebla.

José Luis García

El DiVERS viu la segona i darrera vetllada aquest diumenge

El DiVERS va viure diumenge la segona i darrera sessió a Cal Nicolau  amb les intervencions de les poetes lleidatanes Meritxell Nus -guanyadora del Premi Vila de Martorell 2012 amb Fenòmens– i Dolors Miquel i del martorellenc Pep García. La vetllada va comptar novament amb la lectura de versos de Francesc Pujols a càrrec de Jordi Morera, amb l’acompanyament a la guitarra de Manuel Forniés, director de l’Escola Municipal de Música de Martorell.