El Festival Lola comença a Martorell amb l’exposició ‘Fragments’ a l’Espai Muxart

574

Els estudiants de Belles Arts, Marc Ávila i Bernat Saus, han presentat, aquest divendres, l’exposició Fragments, amalgama d’escultura, instal·lació i fotografia. L’alcalde Xavier Fonollosa i la directora del Festival Lola, Carme Paltor, han acompanyat els joves artistes en l’acte inaugural. La mostra es podrà visitar fins el 20 de desembre al Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis.

L’anatomia humana com a mesura de totes les coses és l’eix poètic del qual parteix Fragments per deixar palesa la insignificança de l’ésser humà davant la infinitud de l’espai.

El fragment es produeix a partir d’una força que actua sobre la unitat transformant-la, produint així múltiples porcions. “A través de la fragmentació la mostra convida a examinar la peça per identificar-la, establint un recorregut mental que inicia en situar el fragment en la seva totalitat”, ha explicat Bernat Saus.

“En el transit de la humanitat explicat a través d’uns peus que tracen una trajectòria sobre sí mateix; en la necessitat de perpetuar-se i perdurar traçant línies imaginàries sobre els estels; fins arribar a poetitzar la infància com l’origen de la humanitat”, ha dit Marc Ávila.

La mostra es podrà visitar fins el 20 de desembre al Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis. Forma part del paquet d’accions i propostes creatives del Festival Lola a Martorell.

Cartellera Festival Lola
La cartellera del Lola porta també a Martorell Temporada d’Abduccions, “un text escrit per a les quatre actrius esparreguerines que l’interpreten. Marc Rosich signa el text i la direcció d’un espectacle divertidíssim, on tres dones faran l’impossible per aconseguir ser abduïdes per éssers de molt amunt”, ha avançat la directora del Lola, Carme Paltor. Es podrà veure al Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis, el divendres 20 de novembre.

La següent proposta serà l’11 de desembre, a les 20.00h, al Muxart. Es tracta de L’antagonisme del ser, “un projecte escènic de creació pròpia que combina performance, dansa i moviments acrobàtics, música, projeccions i narrativa”, ha dit Paltor. La idea original i posada en escena és de la companyia Fil a l’agulla amb Alba Suárez Costabella, Ariadna Candado Martínez, Clàudia Niubó Bigas, Estrella León Rivero i Thais Albarran Serra com a protagonistes.