El Foment estrena ‘There Was a Fiesta!’, el primer i últim concert de Patty Lemon i Martin Bennet

907
'There was a fiesta!'
'There was a fiesta!'

Un espectacle híbrid, una comèdia-concert, un format creat especialment per a explicar la història de Patty Lemon i Martin Bennet: dos cantants de jazz oblidats als marges de la història musical del nostre país que van estar a punt de triomfar a la indústria discogràfica nord-americana. There Was a Fiesta! és una comèdia de Salvador S. Sánchez i Cinta Moreno que es podrà veure dissabte, 23 de febrer, a El Foment (21.30h).

Prenent com a fil conductor les cançons de l’únic concert que Patty Lemon i Martin Bennet van oferir al mític Carnegie Hall de Nova York l’any 1959, There Was a Fiesta! explica la rocambolesca història d’aquesta parella. Una cantant andalusa i un cantant català que es van conèixer a la Barcelona dels anys 40 i que van acabar jugant un paper determinant en el desenvolupament de la música moderna, segons ha avançat Puri Massa, presidenta d’El Foment.

Puri Massa, presidenta El Foment

Patty Lemon va néixer a Aracena (Huelva) el 1924 i va ser inscrita al registre civil amb el nom de Francisca Pichardo Limón. Martin Bennet va néixer a La Pobla de Lillet (Barcelona) el 1918 i al seu llibre de família apareix com a Josep Martí i Benet. Paquita, cantaora i nena prodigi, i Josep, cantant melòdic, es van conèixer a Los rincones de nuestra España, un espectacle de varietats que amenitzava les nits de la bohèmia Tànger durant els primers anys de la postguerra espanyola. La seva connexió artística i personal va ser immediata i aviat van decidir instal·larse junts a Barcelona. Allà van formar un duo de música hot que arribaria a compartir escenari amb algunes de les agrupacions de jazz més importants del moment, com Emil Hot Five, Albalat y su ritmo o Century’s Band.

Després d’una sèrie de problemes amb la dictadura franquista, Paquita i Josep van decidir abandonar el país just quan la seva carrera començava a enlairar-se. L’hivern de 1950 van arribar al port de Nova York amb noves identitats i un contracte per a treballar com a figurants llatins a Hollywood. La resta del seu viatge forma part de la història de la música moderna.

Venda d’entrades

Les entrades anticipades (6 euros general i 8 euros preferent) es poden comprar a taquilla el divendres, 22 de febrer, de 18.00 a 21.00h, i reserva al correu fomentmartorell@gmail.com