El Foment presenta diumenge l’obra ‘Himmelweg’, finalista del Premi BBVA de Teatre

409

El proper diumenge 24 d’abril, El Foment de Martorell acollirà (19.00h) la representació de l’espectacle Himmelweg, que significa “camí del cel”, de la companyia Atrium Produccions. Himmelweg és una de les sis obres finalistes de la 16a edició del Premi BBVA de Teatre 2016, impulsat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA (format per BBVA i CatalunyaCaixa).

Escollida entre un total de 116 propostes teatrals provinents de companyies d’arreu del país, Himmelweg s’inscriu en el terreny del teatre històric i polític. L’obra s’aixeca sobre un triumvirat de personatges: una delegada de la Creu Roja a qui s’encarrega inspeccionar un camp de concentració, un comandant del camp Nazi qui orquestra una farsa ideada amb antelació i el cap de la comunitat jueva que no sap si està treballant per a la salvació del seu poble o si està cooperant amb els botxins.

Sota la direcció de Raimon Molins i interpretada per el mateix director, Patrícia Mendoza i Guillem Gefaell, Himmelweg és una de les peces més representades internacionalment de l’escriptor i dramaturg Juan Mayorga (Premio Nacional de Literatura Dramática 2013). Recreant la situació en un camp d’extermini de l’Alemanya nazi, l’obra vol fer reflexionar l’espectador sobre la deformació de la realitat en la transmissió d’informació, no només durant l’extermini jueu sinó també en l’actualitat: com les nostres ments són modelades a conveniència dels estaments de poder.

Entrades

Venda anticipada d’entrades, de dilluns a divendres a la botiga La Baldufa (Pintor Fortuny,6) i divendres 22 d’abril, de 19.00 a 21.00h, a la taquilla d’El Foment. Descomptes per a majors de 65 anys, menors de 25 anys, aturats i grups de més de 10 persones a 12 euros, amb el carnet Amics d’El Foment a 10 euros i una hora abans de la funció a 15 euros.

El 9 de maig, la Gala Final a L’Atlàntida de Vic

L’espectacle guanyador de la 16a edició del Premi BBVA de Teatre, que serà guardonat amb una gira per Catalunya valorada en més de 20.000 euros i la programació al festival de teatre Temporada Alta de Girona i Salt, es donarà a conèixer durant la Gala Final que tindrà lloc el 9 de maig a la Sala Ramon Montanyà de L’Atlàntida de Vic.

En el marc de la pròpia gala, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) concedirà el Premi a la Millor Actriu i al Millor Actor dels espectacles finalistes. També es farà un reconeixement a una trajectòria professional i a una entitat catalana que dediqui els seus esforços al teatre social.

Un jurat format per professionals de les arts escèniques

El jurat d’aquesta 16a edició està format per cinc professionals de renom del món del teatre del nostre país: l’actriu Rosa Andreu, els programadors Laura Llamazares i Narcís Puig, el director d’escena, professor i director del Festival Grec de Barcelona, Ramon Simó, i l’actor i director del Premi BBVA de Teatre, Joan Roura.

El Premi BBVA de Teatre 2016 té com a objectiu donar suport a la creació teatral i la difusió del teatre professional en qualsevol dels gèneres o estils.