El Grup d’Alcohòlics Anònims es trasllada al Centre Cultural per apropar-se a la població

526

Alcohòlics Anònims Martorell, grup pioner al Baix Llobregat Nord, ha traslladat les seves dependències, de la seu de Creu Roja Baix Nord al Centre Cultural, amb l’objectiu d’acostar-se a la ciutadania. L’agrupació és oberta a persones amb alcoholisme i als seus familiars, tots els dilluns i dijous, de 20.00 a 21.45h.

El Grup d’Alcohòlics Anònims de Martorell va nàixer el 2008 a la seu de Creu Roja, fruit de la demanda dels afectats d’alcoholisme que, fins aleshores, havien de desplaçar-se a Rubí, Molins de Rei o Igualada. Des de d’aquest gener, el grup s’ha instal·lat a la primera planta del Centre Cultural, “per millorar la connexió amb el poble i donar suport als malalts perquè es puguin recuperar i aconseguir estabilitat social, laboral i emocional, factors que sovint es perfilen com els detonants que indueixen al consum abusiu d’alcohol”, ha dit Pablo, un dels membres del grup.

Les reunions d’Alcohòlics Anònims es desenvolupen sota el més absolut anonimat. Els assistents es troben per parlar de les seves vides, dels seus sentiments i per mirar d’aconseguir uns hàbits més tranquils per aconseguir dir adéu definitivament a l’alcohol.

El primer pas per sortir-ne és reconèixer que l’alcohol pot més que tu, explicar la pròpia experiència a una persona de confiança, posar pau amb les persones del teu entorn i ajudar els altres malalts. “Tots sabem que tenim un problema però no sabem posar-li nom, en escoltar l’experiència d’altres companys que passen per la mateixa situació, deixes de sentir-te incomprès i t’adones que és una malaltia crònica que pots aturar”, ha reconegut.

A banda de les reunions tancades, Alcohòlics Anònims organitza sessions informatives obertes a tota ciutadania. També disposen d’un número de telèfon que roman actiu les 24 hores del dia 93 317 77 77.