El José Echegaray guanya un Campionat Escolar d’Atletisme que dobla participació

561

El desè Campionat Escolar d’Atletisme s’ha tancat aquest diumenge al matí al Complex Esportiu de Torrent de Llops amb un registre de 390 nens i nenes participants, doblant la participació de l’any passat. L’escola José Echegaray ha finalitzat en primer lloc de la classificació general, seguida de La Mercè i Els Convents i han participat un total de 10 centres d’ensenyament. En la prova dels 1.000 metres llisos Open, el triomf ha estat per Esmeralda Zaragoza i Lluís Casanova.

“Estem molt contents, perquè han participat més escolars dels que esperàvem i hem arribat a la xifra de 390” ha destacat el president del Martorell Atlètic Club, Sergio Cinto, en acabar la tercera i darrera jornada del campionat. Una valoració molt positiva, ja que enguany s’ha doblat el número de nenes i nens participants -l’any passat en van ser 197- i “tots han acabat molt contents de prendre-hi part”, ha afegit. Enguany, com a novetat, els tres centres guanyadors s’han endut un xec per valor de 200, 100 i 50 euros respectivament per a l’adquisició de material esportiu.

L’Escola José Echegaray ha finalitzat primera de la classificació general amb 152 punts, i l’han seguida La Mercè (102) i Els Convents (90). Els infants dels 10 centres educatius locals, de prebenjamins a cadets, han près part segons l’edat en proves com els 1.000, 600, 100, 80 o 60 metres llisos, els 60 metres tanques, el salt d’alçada i de llargada, el llançament de pes, la pilota o els relleus 4×60 i 3×100.

Leiva: “aquesta activitat fomenta l’atletisme i l’esport lligat a la salut”

El lliurament de les medalles, trofeus i xecs s’ha celebrat aquest migdia. Ha anat a càrrec de l’alcalde Xavier Fonollosa, la regidora d’Esports Belén Leiva, el regidor de Salut i Gent Gran Albert Fernández, la regidora de Benestar Social i Joventut Cristina Dalmau i el regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Règim Interior i Noves Tecnologies Lluís Amat, junt amb el president de l’entitat organitzadora.

La regidora Leiva ha destacat que “és molt important que tants nens hagin participat en aquest campionat i que hagi crescut el número d’inscrits. Ells s’ho passen genial, tant els que guanyen com els que no, i s’hi fomenten valors que ens preocupen molt des de l’Ajuntament de Martorell, com ara l’esport lligat a la salut. Això mostra que anem pel bon camí”.

Zaragoza i Casanova guanyen l’Open dels 1.000 metres llisos

La matinal atlètica s’ha completat amb la prova d’adults i veterans Open dels 1.000 metres llisos. En categoria femenina, la guanyadora ha estat Esmeralda Zaragoza Sáez, d’Els Convents, amb un temps de 3’39”71, seguida de Sònia Páez Rodríguez, del MAC (3’59”88) i Pilar Luna Cerdán del MAC (4’03”72). En categoria masculina, el podi ha estat per a tres atletes del Martorell Atlètic Club: el primer en arribar a la meta ha estat Lluís Casanova Adell (2’45”91), seguit de Noureddin Annassiri (2’47”9) i de Joel Torres Reina (2’48”16).