El Lola Anglada es consciencia mediambientalment amb el taller Kids&Energy d’OTEM2000

385

Una cinquantena d’alumnes de 5è de Primària de l’escola Lola Anglada han participat aquest dimarts al matí en el taller Kids&Energy. Aquest és un projecte d’educació ambiental de l’empresa OTEM2000, que s’ha emmarcat dins el programa Cultura Emprenedora a l’Escola del departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament. L’objectiu és sensibilitzar els infants al voltant de les energies sostenibles i s’ha fet coincidir amb el Dia Mundial de l’Educació Ambiental.

Durant l’hora que ha durat el taller, els alumnes han descobert dos aparells dissenyats i promoguts per OTEM2000: una llosa solar –que recull energia procedent del sol-, i una llosa cinètica, que aprofita el moviment que s’hi genera en trepitjar-la per crear energia. Eva Carmona, responsable de projectes de sensibilització de l’empresa, explica que “els nens i nenes han gaudit moltíssim i no han parat de fer-nos preguntes. Entenem que és vital implicar-los en la problemàtica ambiental i en les seves solucions”.

Educació ambiental als més petits
El kids&Energy és un projecte d’educació ambiental que desenvolupa des de fa dos anys l’empresa martorellenca OTEM2000, la primera start-up que ofereix tecnologies i solucions innovadores per a la generació d’energia verda a ciutats, indústries i infraestructures. Coincidint amb el Dia Mundial de l’Educació Ambiental, es visiten escoles perquè “entenem que, de manera paral·lela als nostres projectes, hem d’inculcar la problemàtica ambiental i treballar pel desenvolupament sostenible a escoles i instituts, per educar els més petits i implicar-los, ja que hem detectat que hi ha moltes carències en aquest sentit”, explica Carmona.

Empresa nascuda al Viver
L’activitat s’ha emmarcat dins el programa Cultura Emprenedora a l’Escola, que promou el departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell. De fet, OTEM2000 és una de les empreses que va néixer al Viver del Molí Fariner, i que posteriorment ha treballat als Països Baixos. Alguns dels seus projectes més destacats són les lloses i mòduls Urban Solarfloor –que generen energia a partir del sol- i l’Hybrid Energyfloor, una llosa urbana híbrida que obté energia tant a partir del sol com del pas dels vianants i dels vehicles sobre seu.