El mag Fèlix Brunet estrena els espectacles a l’aire lliure del ‘Juga en família, juga als parcs’

756
'Juga en família, juga als parcs'. Fèlix Brunet
'Juga en família, juga als parcs'. Fèlix Brunet

L’actuació del mag Fèlix Brunet ha donat el tret de sortida a una nova iniciativa de l’Ajuntament de Martorell, en col·laboració amb l’entitat La Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil, anomenada ‘Juga en família, juga als parcs’. Des d’avui i fins el maig de 2019 s’han programat 5 espectacles infantils en sengles parcs i jardins. Millorar l’oferta lúdica infantil i familiar i donar a conèixer els diferents punts verds i d’oci són els objectius.

Unes 200 persones –petits i grans- han reptat la forta calor d’aquest migdia per apropar-se a la plaça de Pere Teixiné, al barri de Torrent de Llops. Allà s’ha celebrat la primera de les 5 cites del ‘Juga en família, juga als parcs’. Per a l’ocasió, La Xarxa –qui ha confeccionat la programació- ha portat el mag gironí Fèlix Brunet i l’espectacle Pota de Cabra, alhora que ha organitzat una xocolatada.

Fonollosa: “Volem apropar més les famílies als parcs i jardins”

“Volem aprofitar els molts parcs infantils i espais verds que tenim a Martorell i fer que les famílies els coneguin i s’hi apropin més. I per a fer-ho possible, hem cregut que calia posar un incentiu més: aquest conjunt d’espectacles gratuïts a l’aire lliure que es faran de manera itinerant a cinc punts diferents, sempre en diumenge al migdia, un horari que creiem que és idoni”. Així comentava l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, l’objectiu principal de la campanya.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Els altres 4 espectacles

La programació continuarà el 25 de novembre amb Petit Marremango, de la companyia d’animació de Pep Callau a la plaça de l’11 de Setembre, al barri del Pla. El 17 de febrer, la companyia de Jordi Tonietti portarà El venedor de contes al Parc d’Europa; el 31 de març, serà el torn de la companyia de titelles La Closca i la proposta La Màgia de Melinda al pont del Diable. Finalment, el 5 de maig a la plaça del Blat (al costat de la rambla de Les Bòbiles), serà el torn de Contes que es pengen i es despengen, de la companyia de Susagna Navó.

'Juga en família. Juga als parcs'
‘Juga en família. Juga als parcs’

El regidor de Cultura de l’Ajuntament, Sergi Corral, destaca que “amb aquests espectacles pretenem donar més vida al carrer i aconseguir que la cultura, la diversió i l’espectacle no es quedin tancats a casa”.

Sergi Corral, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

La Xarxa, difusora del lleure infantil i juvenil a Martorell

L’entitat encarregada de l’organització d’aquests esdeveniments és La Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil. El seu president, Andreu Domènech, comenta que “el consistori volia fer un cicle per apropar les arts escèniques al carrer i ens va demanar que ens encarreguéssim de l’organització. Per nosaltres és també una bona oportunitat de donar-nos a conèixer”.

Andreu Domènech, president de La Xarxa

I amb aquesta finalitat, La Xarxa ha instal·lat un tendal a la plaça Pere Teixiné abans i durant l’espectacle per informar del Juga en família. En paral·lel, la junta de l’entitat també ha difós la seva programació anual i estable d’espectacles -6 de pagament i 2 de gratuïts- que engegarà el 7 d’octubre amb A l’aventura, el pot petit en concert (El Progrés, 18.00h), i han començat a vendre els abonaments per tota la temporada.