El mal ús de material pirotècnic provoca quatre incendis durant la revetlla de Sant Joan

321

Fins a cinc incendis, quatre d’ells provocats per un mal ús de material pirotècnic, van declarar-se en la passada mitjanit i matinada a Martorell durant la revetlla de Sant Joan segons fonts de la Policia Local i dels Bombers de la Generalitat. El més greu va ser un descuit humà en un habitatge que el llogater va haver de ser traslladat a l’Hospital, víctima d’una intoxicació per inhalació de fum.

Quan faltaven onze minuts per a les 11 de la nit va tenir lloc la crema de canyes sota el pont del Diable provocada pel llançament de petards. Al llocs dels fets s’hi van desplaçar una patrulla de la Policia Local i voluntaris de Protecció Civil, qui van apagar les flames, i posteriorment, una dotació de Bombers i l’ADF de Castellbisbal van remullar la zona cremada. Una hora més tard, es va cremar un contenidor al carrer de Pere Puig i en l’extinció de les flames van intervenir-hi agents de la Policia Local i veïns de la zona.

A la mitjanit, dues dotacions de Bombers van extingir les flames de la zona de vetegació annexa de la piscina municipal d’estiu. Al lloc dels fets s’hi van desplaçar agents de la Policia Local, Protecció Civil i una ambulància dels Serveis d’Emergències Mèdiques (SEM). Això ha provocat l’obertura de l’equipament per als usuaris una hora més tard del prevista aquest divendres ja que s’ha hagut de netejar la zona afectada. A més, segons fonts municipals, s’ha hagut de netejar el vas de la piscina perquè hi havia restes del material pirotècnic cremat durant la revetlla.

Incendis en dos domicilis

L’incident més greu de la revetlla de Sant Joan a Martorell va tenir lloc a la mitjanit quan un mal ús de material pirotècnic per part d’un veí des del balcó del seu habitatge va cremar el balcó amb el risc que les flames es propaguéssin per a l’interior de la vivenda. Els Bombers no van poder desplaçar-se fins al lloc de l’incendi per col·lapse d’incidents a la zona i l’actuació va ser extingida per als agents de la Policia Local, Protecció Civil i els propis veïns amb l’ús de vuit extintors.

El darrer incendi va tenir lloc a les dues de la matinada en un habitatge del número 14 de l’avinguda de Camí Fondo fruit d’una errada humana. Les flames van originar-se a la cuina de la vivenda provocada per una paella d’oli bullint que el llogater havia deixat al foc per descuit. Una dotació de Bombers va extingir l’incendi i l’única persona resident a l’habitatge va ser traslladada al servei d’urgències de l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell per una unitat del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) intoxicada per inhalació de fums.