El Martorell Atlètic Club presenta a El Círcol 10 consells per als qui comencen a córrer

363

La prevenció a l’hora d’iniciar-se en el món del sortir a córrer ha estat uns dels 10 consells que el Martorell Atlètic Club (MAC) ha ofert durant la presentació del pòster Posa’t en forma, posa’t a córrer, celebrada a l’edifici del Círcol. En l’acte hi han assistit l’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora d’Esports, Belén Leiva.

L’atleta olímpic Nacho Cáceres ha explicat, arran de la seva experiència de més de 20 anys en el món de l’atletisme, les recomanacions per als corredors que s’inicien en el món de sortir a córrer.

Recollits en un pòster creat pel dissenyador Miquel Àngel Andreu, els consells abasten des de la prevenció de malalties cardíaques fins a la nutrició i la hidratació dels corredors abans, durant i després de les competicions. Tot, passant per comptar amb un grup d’entrenament amb qui compartir vivències, seguir uns objectius assequibles i combinar l’entrenament amb altre tipus d’exercici, com el ciclisme.

Cáceres, amb més de 150.000 quilòmetres a les cames, és entrenador d’atletisme i professor d’Educació Física, i segueix corrents, tot i que d’una manera menys competitiva. El corredor ha destacat que “sortir a córrer no tracta de calçar-se les sabatilles esportives i començar a fer exercici. Començar a córrer és fer esport, i fer esport és bo, cal invertir-hi”.

Durant la presentació, el coordinador esportiu del MAC, Nacho Pinedo, ha assenyalat la importància de sortir a córrer però de manera planificada i tenint en compte les característiques de cada persona. A més, ha destacat que cal gaudir de l’exercici, i “no avantposar mai el rendiment o l’aprenentatge a passar-s’ho bé mentre es fa esport”.

Fonollosa ha assegurat que “els hàbits saludables estan creixent, sobretot, en persones que no practicaven exercici. Dur a terme l’activitat física és molt bo perquè guanyem qualitat de vida”. Al final de l’acte, el MAC ha fet entrega del pòster a l’alcalde Fonollosa; a la regidora d’esports Belén Leiva; als patrocinadors de l’entitat i a l’atleta Nacho Cáceres. La cinquantena d’assistents a la xerrada han pogut endur-se una còpia reduïda del pòster.