El martorellenc Josep Maria Palou guanya el concurs de fotografia del Club Nàutic d’Aiguablava a Begur

815
Josep Maria Palou al concurs de fotografia del Club Nàutic d'Aiguablava
Josep Maria Palou al concurs de fotografia del Club Nàutic d'Aiguablava

El fotògraf martorellenc Josep Maria Palou ha guanyat el concurs de fotografia del Club Nàutic d’Aiguablava a Begur (Alt Empordà). Els guardons es van lliurar dissabte passat i Palou es va alçar amb el primer premi amb la imatge d’una parada del Mercat del Peix de Palafrugell.

Palou ha comentat que “el tema del concurs d’aquest any era la flora i la fauna mediterrànies. Vaig presentar una fotografia on surten, parcialment, diversos peixos amb gel en una parada de mercat. Al jurat li va agradar i em van donar el primer premi”. “És una instantània feta amb el telèfon mòbil. L’enquadrament de la imatge em va semblar interessant i vaig decidir de presentar-la”.

Josep Maria Palou, fotògraf

És el segon any que el Club Nàutic d’Aiguablava organitzava aquest concurs i el primer que el martorellenc s’hi presentava. “He fet moltes exposicions, però no m’hi havia presentat mai a cap concurs. Ho vaig fer per col·laborar, però sense idea de guanyar”, ha afirmat. Els tres premiats i els accèssits van rebre una ampliació de les seves fotografies de l’antic Begur i Aiguablava del fotògraf empordanès Maties Carreras.

Josep Maria Palou, fotògraf

Palou és advocat, però des de 1980 gaudeix fent fotografia, sobretot de concerts en directe. De la seva col·lecció en destaquen de Bob Dylan, Madonna, Paul Simon, Rihanna, Patti Smith, Paul McCartney, Tina Turner o Liza Minnelli. Ha exposat Take it like a woman i Old Gods and New Monsters, així com Gods and Monsters a Martorell i a la galeria Bruc de Barcelona, o exposicions col·lectives al Círculo de Bellas Artes de Madrid o al Palau Rober de Barcelona. L’any 2016 va ser l’autor de l’exposició virtual Instants d’És Nadal al món 2016 de RAC1.

Josep Maria Palou, fotògraf

De cara al juliol de l’any vinent, Palou té previst exposar a Martorell una nova mostra fotogràfica d’estrelles del rock amb material inèdit. També està enllestint l’exposició Fake Cities, de la qual en farà un avanç al Curtis Audiophile Cafè de Barcelona el 5 de setembre (20.00h) amb sis fotografies de gran format que emulen ciutats no existents.

Foto guanyadora Josep Maria Palou