El martorellenc Óscar Osuna lliurarà a l’Ajuntament 10.000 mascaretes des de Shanghai

1471

L’arquitecte martorellenc Óscar Osuna, que resideix a Shanghai (Xina) des de fa prop de nou anys, donarà a l’Ajuntament de Martorell 10.000 mascaretes quirúrgiques per lluitar contra la propagació de la COVID-19 i frenar els contagis. El paquet es va enviar a finals d’aquesta setmana i és previst que arribi a la nostra població en els propers dies.

Osuna està vivint el confinament i l’aturada de l’activitat per partida doble. D’una banda, a Shanghai, on hi viu i on ha estat partícip de la primera gran expansió del coronavirus. De l’altra, a Catalunya, on hi estan els seus familiars i està veient reproduïdes les mesures que ja viure el país asiàtic a principis d’any. El martorellenc admet que a Shanghai no han patit la pandèmia de la mateixa manera que altres ciutats xineses.

Una petita reivindicació en forma de mascaretes

L’arquitecte va decidir-se a ajudar per posar en relleu la sanitat pública i defensar la feina que estan fent els sanitaris per evitar la propagació de la COVID-19. “Ara que la sanitat necessita la nostra ajuda, els hem de donar el suport i el reconeixement que es mereixen”, ha expressat.

Óscar Osuna, arquitecte martorellenc

Gràcies a l’ajuda de coneguts xinesos, explica, va contactar amb empreses que fabricaven diferents tipus de mascaretes i va poder escollir quines enviaria a Martorell. “Vaig rebre mostres de mascaretes i vaig adquirir les que vaig trobar que eren més adients”, detalla.

Óscar Osuna, arquitecte martorellenc

Els tràmits per fer-les arribar van començar al Consulat General d’Espanya a Shanghai i van seguir a través del Ministeri de Cooperació de l’Estat espanyol. Ara, ja són camí de Martorell on l’Ajuntament gestionarà la seva distribució allà on siguin més necessàries.

Augmenten els casos i se sumen més altes

L’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell registra 34 infectats per la COVID-19, dels quals 26 són personal sanitari i vuit són pacients ingressats, sis d’aquests vuit últims, veïns de Martorell. A banda, a casa romanen sis persones aïllades pendents dels resultats de les proves.

L’Hospital Sagrat Cor compta amb 38 casos confirmats, mentre que l’Hotel Salut allotja dues persones infectades. A les llars i residències martorellenques, hi ha 196 persones confinades amb el diagnòstic positiu.

En total, la xifra d’infectats augmenta a 270, vuit més que ahir, i avui s’ha lamentat una mort per coronavirus,una defunció que ha tingut lloc a l’Hospital Sant Joan de Déu. Pel que fa recuperacions, set persones han rebut l’alta hospitalària i han marxat dels centres sanitaris.