100 anys no es compleixen cada dia. I el martorellenc Pere Rosell va fer-ho fa 10 dies. El 19 de juliol de 2018, Rosell va passar al club de l’edat daurada. I ho fa com a usuari de la Residència Sant Joan de Déu i amb la passió per la música i el Barça des de ben jove. Ahir a la tarda va celebrar les tres xifres amb els companys de la residència, infermeres i familiars en una festa amb l’actuació del grup olesà Les Veus d’Ariadna. L’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa i el regidor de Gent Gran i Salut, Albert Fernández, van fer-li entrega de la medalla commemorativa que lliura la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Vidu des de fa pocs anys, el martorellenc conviu amb altres interns a la residència del barri Camí Fondo. Ja fa cinc anys que va arribar al centre sanitari. Nascut a Torrelavit (Alt Penedès), va arribar a Martorell quan només tenia cinc anys. Rosell va quedar orfe de pare amb set anys, un fet que el va deixar sol amb la seva mare i el seu germà petit i el va convertir en el cap de família.

El martorellenc va lluitar a la Guerra Civil amb el bàndol republicà i va passar pel camp de concentració de Valsequillo (Còrdova). Després de la guerra, Rosell va tornar a Martorell i va dedicar-se, fins la seva jubilació, amb 67 anys, a la reparació de màquines de tren dièsel i elèctriques.

Molt arrelat a Martorell

Veí del barri de Buenos Aires, el centenari va formar part de la junta directiva del Progrés, en dues etapes diferents. La seva predilecció per la música i el ball el van fer un incondicional del teatre martorellenc. Rosell té un fill i dues nétes i ha pogut celebrar amb ells i la resta de companys de la Residència Sant Joan de Déu de Martorell els 100 anys.

El centre sanitari, confessa, ja és part “de la meva família, em sento amb molta llibertat, aquí dins”. Precisament a la residència martorellenca conviu amb una altra usuària centenària, que va assolir l’edat de 100 anys l’any passat, Teresa Ventura.