El martorellenc Pol Sallent tanca el Campionat d’Espanya de natació adaptada absoluta amb dues medalles

1658
Irina Barceló, Pol Sallent i Vicente Martínez

La temporada 2017-2018 per al nedador martorellenc Pol Sallent està sent d’estrenes. Si el mes de març va debutar en un Campionat d’Espanya absolut de seleccions de natació adaptada, aquest cap de setmana ha estat la seva primera experiència en un estatal absolut de clubs.

El nedador del Club Natació Martorell ha aconseguit dues medalles en el seu primer Campionat d’Espanya. I ho ha fet en les seves categories estrella: els 100 metres esquena i els 100 metres lliures. Tot i aconseguir la mínima per a sis proves, el nedador martorellenc només va poder provar fortuna en cinc d’elles. I va regnar en la categoria s10. La primera medalla de l’estatal va arribar en els 100 metres esquena. Amb un temps d’1’13″25, Sallent va penjar-se la plata, i va sumar 477 punts a la categoria multidisability.

En els 100 metres lliures, la medalla de bronze va ser per al martorellenc, que va trepitjar el calaix gràcies al seu temps d’1’09″33, una prova que, a més, li va donar 309 punts en multidisability.

Bon paper global

En les tres proves restants, Sallent va estar molt a prop d’endur-se la tercera medalla. En els 200 metres estils, va quedar-se en la quarta posició, amb un temps de 2’55″1. En aquesta prova va afegir 374 punts més a la multidisability. En la prova més curta, la dels 50 metres esquena, va ser dotzè (35″02), mentre que en una de les més llargues, la de 200 metres esquena, va ser sisè, nedant en 2’40”.

Pol Sallent va estar acompanyat per la responsable de la secció de natació del CN Martorell, Irina Barceló, i el seu entrenador, Vicente Martínez, en el seu primer estatal de clubs de categoria absoluta.