El Memorial Vicenç Ros es renova per acollir activitats de tres entitats

697
Memorial Vicenç Ros
Memorial Vicenç Ros

L’Ajuntament de Martorell ha renovat l’interior del Memorial Vicenç Ros perquè tres entitats en facin ús a partir d’ara. L’Associació de Veïns Font de la Mina, els Gegants i els Capgrossos ja tenen les claus del local i podran fer-hi, a partir d’ara, reunions, assajos i altres actes.

El Memorial Vicenç Ros és un petit edifici circular amb coberta en forma de vela ubicat a la plaça de la Font de la Mina, projectat per l’arquitecte municipal Isidre Poudevida Font i inaugurat un 24 de juliol de 1973. L’Ajuntament el va erigir per reconèixer a Vicenç Ros i Batllevell (1883-1970), qui va ser alcalde els períodes 1924-30 i 1940-51, empresari, col·leccionista i fundador del Museu Municipal.

Durant anys, l’edifici va acollir una col·lecció de ceràmica de Joaquim Mir, per després convertir-se en magatzem del Museu Vicenç Ros, sota la gestió de Museus de Martorell. Ara, s’ha buidat de material museístic i s’ha pintat per dins, i les seves parets acullen un conjunt de plafons que expliquen la història i evolució de l’espai.

Joan Salvador, vocal de junta de l’Associació de Veïns del Barri, explica que “no teníem cap lloc de reunió i havíem d’improvisar o anar a El Círcol o a sota de casa meva. Ara ens hi podrem reunir cada mes, fer trobades i altres tasques. És un local que està molt bé i que tenim molt a prop”.

Joan Salvador, vocal de junta de l'AV Font de la Mina

Josep Cetó, president dels Gegants, exposa que “la nostra idea és que vinguin a assajar-hi els grallers, tot i que ara l’acústica no és bona. També volem fer-hi reunions i trobades”.

Josep Cetó, president dels Gegants de Martorell

Pep Segura, president dels Capgrossos, diu que “l’espai pot ser vital per als assajos de flabiolaires i capgrossos, les reunions de junta i les assemblees. Ens estalviarem molta feina burocràtica de fer instàncies per demanar locals”.

Josep Segura, president dels Capgrossos de Martorell

Dijous, l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i els regidors de Participació, Míriam Riera, i de Cultura, Sergi Corral, van lliurar les claus a les entitats. Per Fonollosa, “aquest era un equipament públic infrautilitzat. Ara l’hem pintat i és diàfan, i hi posarem mobiliari i algun ordinador per a l’ús les entitats, que el compartiran amb uns quadrants horaris”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Corral afegia que “l’espai funcionava com a magatzem i no tenia una utilitat que el ciutadà rebés de primera mà. Ara tan sols cal millorar la sonoritat perquè reuneixi les condicions oportunes, després de rebre les peticions d’ús de diverses entitats”.

Sergi Corral, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

El Patronat de la Cavalcada de Reis, a Ca n’Oliveres

En paral·lel, el Patronat de la Cavalcada de Reis de Martorell ja disposa d’un nou espai per a emmagatzemar les carrosses i resta de materials que exhibeix cada dia 5 de gener. És a Ca n’Oliveres, on s’ha compartimentat la Nau 1 per crear un espai -ara anomenat Nau 3- de 1.318 metres quadrats.

Per a aquest nou ús, l’Ajuntament ha adequat la instal·lació elèctrica i l’enllumenat; ha pintat tota l’obra nova; ha fet una sectorització de foc; ha modificat la instal·lació de detecció d’incendis i la porta de vehicles per fer evacuació d’emergència; ha creat una zona taller amb servei d’aigua i una pica i ha instal·lat 5 contenidors que acolliran tant l’oficina de l’entitat com els 2 tallers de costura i els 2 de magatzem per al vestuari.