El mestre internacional Marc Narciso guanya la 4a edició del Torneig d’Escacs Actiu

728
IV Torneig Escacs Actiu CE Martorell
IV Torneig Escacs Actiu CE Martorell

El Club Escacs Martorell ha celebrat a Ca n’Oliveras, des de primera hora del matí fins a quarts de vuit de la tarda, el 4t Torneig d’Escacs Actiu amb una participació de més de 100 escaquistes. El millor jugador de la cita ha estat el mestre internacional Marc Narciso, del club Escola Escacs BCN. Per part local, el millor classificat del CE Martorell ha sigut Joaquim Lacasta, que s’ha situat en el 22è lloc a la taula. Aquest torneig puntua dins del Circuit Català d’Oberts Internacional d’Escacs.

El sistema de competició d’aquest torneig era suís a 9 rondes, amb un ritme de joc de 15 minuts per jugador més cinc segons per cada jugada. El torneig estava dividit en sis trams, a banda de reconèixer els millors jugadors en la categoria veterà, sub10, sub12, sub14 i sub16 i també la millor jugadora.

El mestre internacional Marc Narciso ha estat el millor jugador del torneig. Narciso (Club Escola Escacs BCN) ha guanyat 8 de les 9 rondes que ha disputat i ha quedat per davant dels mestres internacionals Rodrigo Vásquez i Lluís Maria Perpinyà, ambdós del SCC Sabadell, i segon i tercer classificats, respectivament. En clau local, Joaquim Lacasta i Àlex Esteve (22è i 26è) han estat els jugadors més destacats de l’entitat martorellenca.

En el tram 2400/2500, Enrique Colón (Sant Andreu), Eric Domínguez (Sant Andreu) i Vicenç Esplugues (Valls) han estat els tres millors escaquistes. En el tram 2249/2100, el podi ha estat format per Juan Antonio Villar (Castelldefels), Xavier Piñero (At Colon) i Ricard Nadal (Castelldefels); en el tram 2099/1950 Xavier Alfonso (Gramenet) ha estat el primer classificat, Salvador Llacuna (Santa Coloma Queralt) el segon i Àlex Esteve (CE Martorell) el tercer.

Pel que fa a trams més baixos, Joana Ros ha sigut la guanyadora del 1949/1800. Xavier Marzo ho ha estat en el tram 1799/1650 i Stanislav Aidarov en el tram fins a 1649. El millor jugador veterà ha estat Ramon Gonell, Joana Ros s’ha endut el premi a la millor jugadora del torneig i a la millor sub16. En sub14, Llibert Céspedes ha estat el campió, Pol Creixans en sub12 i Nicolas Aleksanyar en sub10.

Jordi Bascuñana, expresident CE Martorell
Jordi Bascuñana, expresident CE Martorell

Paraules per a Jordi Bascuñana

Durant l’entrega dels premis, el CE Martorell ha tingut unes paraules en reconeixement de l’expresident de l’entitat Jordi Bascuñana, qui ha estat present durant les partides i en l’acte de clausura del torneig. Bascuñana ha agraït el gest i ha animat el nou president, Francisco Javier García, a seguir fent créixer el club amb cites com les d’avui. La regidora d’Esports, Belén Leiva, i la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera, han acompanyat el club en l’entrega dels trofeus.