El Molí Empresa desplegarà tres cursos formatius del Sistema de Garantia Juvenil

361

El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell oferirà cursos d’idiomes i de confecció i publicació de pàgines web per a joves inscrits al Sistema de Garantia Juvenil. A partir de setembre, l’espai del Molí Fariner acollirà un curs d’anglès, un d’alemany i un de confecció i publicació de pàgines web. Aquest programa va dirigit a joves d’entre 16 i 29 anys en situació d’atur, amb l’objectiu que aconsegueixin feina.

El Sistema de Garantia Juvenil és un programa de la Unió Europea subvencionat pel Fons Social Europeu, la Iniciativa d’ocupació Juvenil i el Consorci de Formació Contínua de la Generalitat de Catalunya, que vol reduir l’atur juvenil per sota del 20%. S’aplica proporcionant als joves inscrits una oferta de treball, un període de pràctiques, una formació en empreses o un curs de formació.

A Martorell, els cursos que s’impartiran dins del programa seran tres: un de Nivell B1 d’anglès, de 240 hores de durada, un altre de Nivell A1 d’alemany (de 150 hores), i un de confecció i publicació de pàgines web (560 hores) que permet l’obtenció d’un certificat de professionalitat. Les sessions es faran a l’aula de formació del Molí Fariner.

Una setantena de joves interessats
El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Lluís Amat, destaca que “de moment, ja se n’han interessat uns setanta joves. Intentarem, dins les nostres limitacions d’espai, poder fer el màxim de grups possibles per atendre el nombre més gran de joves”. El regidor explicava que “per inscriure’s, cal entrar al web www.moliempresa.cat, on hi ha tota la informació d’aquesta i de tota la resta de les accions formatives que duem a terme des del Centre de Promoció Econòmica”.

Requisits per apuntar-s’hi
Els requisits per apuntar-se al Sistema de Garantia Juvenil són tenir entre 16 i 29 anys i estar empadronat a Catalunya, trobar-se en situació d’atur i estar inscrit al fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil. El programa permetrà al jove rebre una oferta d’ocupació, formació o pràctiques en un termini màxim de 4 mesos, sempre que no hagi participat en altres accions formatives en els últims 30 dies, ni educatives en els últims 90 dies.