El Molí Empresa impulsa un nou projecte de preacceleradora en el sector de l’automoció

1246
Molí Empresa. Foto: Dani Garrido

El Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de l’Ajuntament de Martorell impulsa una nova edició del Primer de Preacceleració Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya. Un programa elaborat en col·laboració amb el Consell Comarcal de l’Anoia, el Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya (CIAC) i la Universitat de Lleida. La seva finalitat és coordinar i fer créixer projectes emprenedors territorials innovadors d’alta especialització en l’automoció.

Els diversos agents implicats col·laboren per impulsar i donar a conèixer de manera conjunta les dues preacceleradores creades, centrades en l’automoció. Carme Moles, tècnica de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell, destaca que el Molí Empresa es va afegir a la primera edició del projecte ara fa dos anys: “Per ajudar l’emprenedoria especialitzada del nostre territori. Vam pensar que evidentment s’havia d’enfocar cap al sector de l’automoció, i vam elaborar un programa per arribar a tots els reptes de la indústria que no estiguessin resolts”.

Carme Moles, tècnica de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Martorell

Martorell impulsa ara la segona edició de la preacceleradora, l”Accelera Martorell: Reptes de la Indústria 4.0 en l’Automoció‘, programa de formació tecnològica centrat en la indústria 4.0 amb reptes Lean Manufacturing, digitalització en l’entorn industrial, robotització de procesos, IOT, recollida de dades, big data i realitat augmentada i virtual.

Per la seva banda el Campus Motor Anoia, en la tercera edició de la seva preacceleradora, es continua focalitzant en el vehicle connectat amb el programa ‘Connected Car Living Lab’, formació especialitzada orientada a les persones interessades en adquirir coneixements específics del vehicle connectat, cooperatiu i autònom.

Programa Accelera Martorell
Programa Accelera Martorell

Formació tecnològica especialitzada, empresarial i mentoria

Els programes formatius especialitzats ‘Accelera Martorell’ i ‘Anoia Connected Car Living Lab’, en aquesta segona edició, consten de 100 hores de formació (70 hores de formació tecnològica especialitzada i 30 de formació empresarial), tutories amb mentors i diferents visites. Un dels elements destacables del programa és el seguiment dels projectes per part de professionals reconeguts i amb experiència dins el sector de l’automoció -SEAT, FICOSA, RACC, Innovae, Eurecat, Cellnex, Institut Europeu de Disseny, Universitat de Lleida, Geomotion Games o Worldsensing-, fet que proporciona una visió molt real de l’encaix de la futura empresa.

Enguany les dues preacceleradores presenten algunes novetats, adaptades a la situació actual. A causa de la COVID-19, es realitzaran 100% en línia, facilitant als participants el seguiment del curs de manera virtual. L’altra novetat, com explica Moles, és que gràcies a la col·laboració amb la Universitat de Lleida, els participants rebran el títol d’expert universitari amb 15 ECTS reconeguts i expedits per la institució universitària.

Carme Moles, tècnica de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Martorell

Els dos programes formatius estan totalment subvencionats per Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya, el Fons Social Europeu, l’Ajuntament de Martorell i el Consell Comarcal de l’Anoia, fet pel qual a l’alumnat no li suposarà cap cost. A la formació també hi col·laboren el Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC) i la Universitat de Lleida.

Inscripcions

Els programes estan dirigits a persones titulades en Cicles Formatius de Grau Superior d’Electromecànica de Vehicles, titulats o estudiants de Graus Universitaris d’Enginyeria, professionals d’empreses i emprenedors i emprenedores interessats a adquirir una formació específica i crear un projecte nou a l’automoció.

Els interessats poden optar a un o als dos programes de manera simultània, ja que estan dissenyats per a poder-se compaginar. Els participants desenvoluparan la solució a un dels reptes seleccionats amb l’objectiu d’adquirir habilitats i coneixements necessaris per posar en marxa aquestes iniciatives empresarials.

Carme Moles, tècnica de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Martorell

Per inscriure’s a l’’Accelera Martorell’ s’ha de visitar el web www.acceleramartorell.cat. Per inscriure’s al ‘Connected Car Living Lab’ s’ha de fer a través del correu electrònic aeo@anoia.cat. L’inici dels programes està previst pel novembre de 2020 i la finalització, al març de 2021.

Programa Accelera Martorell
Programa Accelera Martorell