El Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa de l’Ajuntament de Martorell va tancar el 2017 amb dades positives en la creació d’activitat econòmica i generació d’ocupació. Des del servei es treballa formant persones, gestionant plans d’ocupació, i ajudant en la creació i consolidació de les empreses.

El regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Règim Interior i Noves Tecnologies, Lluís Amat, ha dit que “amb molt d’esforç, ganes, rigor i il·lusió hem aconseguit superar amb escreix les previsions que vam fer en crear el Centre de Promoció Econòmica”. Amat ha destacat “la bona acollida que estem donant a tota la ciutadania -persones a l’atur, que comencen una nova empresa o que estan treballant i necessiten un cop de mà- i la bona feina que fan els tècnics de la casa”.

LLuís Amat, regidor de Promoció Econòmica

L’any 2017 van realitzar al Molí Empresa un total de 52 activitats formatives, 14 accions adreçades a persones emprenedores i empreses i 38 adreçades a persones en situació d’atur.

Molí Empresa

De les 38 accions formatives adreçades a persones en situació d’atur, 5 pertanyen als cursos de formació ocupacional, 12 accions formatives estan emmarcades en el programa Ocupa’t Dones, amb un total de 139 alumnes, 17 accions formatives emmarcades en el programa Recicla’t +45 amb la participació de 101 persones i finalment 4 accions formatives transversals amb 71 participants. Més 300 emprenedors i empreses van tenir l’oportunitat de participar en les 14 accions formatives organitzades i relacionades amb màrqueting, emprenedoria, innovació, aspectes econòmics i fiscals de l’empresa.

Augment d’ofertes de feina

L’Ajuntament de Martorell, a través del Servei Local d’Ocupació (SLO), va rebre l’any passat 270 ofertes de feina de 127 empreses diferents, ofertant 337 llocs de feina que han finalitzat amb 144 insercions (llocs de feina coberts). “El nombre d’ofertes rebudes va passar de 136 ofertes durant el 2016 a les 270 del 2017”, ha subratllat el regidor, per a qui “l’objectiu primordial és reduir la taxa d’atur a Martorell, que els darrers quatre anys s’ha reduït en un 30%”.

LLuís Amat, regidor de Promoció Econòmica

Des del SLO també es van gestionar plans locals d’ocupació que van donar feina a 81 persones del municipi en situació d’atur, i es van fer 484 accions d’assessorament individual a demandants d’ocupació.

Creació de 28 noves empreses

El servei de consolidació i creació d’empreses i suport a l’emprenedoria dona suport als empresaris del municipi. Va ajudar a crear 28 noves empreses i va assessorar més de 200 emprenedors. Des d’aquest servei es van realitzar 2650 accions a 373 usuaris. Es van dur a terme 409 seguiments tècnics a 183 empreses, i un total de 271 assessoraments individuals a 120 emprenedors de Martorell i rodalies.

Viver d’empreses

26 empreses van formar part del viver Molí Empresa durant el 2017. Durant aquest període es van incorporar als despatxos del Viver 4 noves empreses. A més, es va fer una tasca de difusió dels espais del Viver i les instal·lacions del Molí Empresa en totes les visites de prospecció realitzades a empreses en aquest període. Gràcies a aquesta difusió i a la inauguració de la nova sala d’actes del centre amb una capacitat per a més de 200 persones, diferents empreses van utilitzar els espais per realitzar-hi formacions i actes.

Top 5 Temòmetre Reempresa

El regidor ha destacat la bona tasca realitzada des del  servei Reempresa, figurant al Top 5 del darrer Termòmetre Reempresa 2017, seguits de municipis com Mataró, Santa Coloma de Gramanet (Gramaimpuls), Badalona i Sabadell.

LLuís Amat, regidor de Promoció Econòmica

Martorell forma part del servei Reempresa, promogut per la patronal Cecot amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, i en aquest període s’ha assessorat en la compravenda i cessió de negoci a 29 empreses cedents i a 89 reemprenedors, dels quals s’ha aconseguit un 7 casos d’èxit de compravenda d’empresa.

Fem Xarxa, Fem Empresa

Fem Xarxa, Fem Empresa

El Centre de Promoció Econòmica de Martorell també lidera el projecte supramunicipal Fem Xarxa, Fem Empresa, en el qual col·laboren 8 municipis del Baix Llobregat Nord: Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires.

Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica

L’objectiu és dinamitzar el teixit empresarial a través d’accions de Networking i comunicació 2.0, i potenciar i reforçar les capacitats dels empresaris amb sessions de coaching i altres tècniques, fomentant la cooperació entre les petites i mitjanes empreses del territori per millorar la seva competitivitat.

Qualitat ISO

El Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament ha realitzat amb èxit l’adaptació a la nova norma ISO 9001:2015, mantenint operatiu el Sistema de Gestió de la Qualitat del Certificat Nº: FS 583000 per la prestació de serveis de formació ocupacional.

La norma ISO 9001:2015 és una regla que estandarditza el sistema de control de qualitat de les organitzacions. ISO (Organització Internacional d’Estandardització) és una entitat que reuneix representants de diversos països per desenvolupar normes d’estandardització a diferents àrees d’actuació.