El Molí Fariner acull la 24a Jornada de Cirurgia als Hospitals de Catalunya

856
24a Jornada de Cirurgia als Hospitals de Catalunya
24a Jornada de Cirurgia als Hospitals de Catalunya

El Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner va acollir divendres passat la 24a Jornada de Cirurgia als Hospitals de Catalunya i la 17a Jornada d’Infermeria de Cirurgia, organitzades per l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell. Més de 270 professionals van assistir a les diferents ponències. A la inauguració hi va ser present l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i el director gerent de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu, Dr. Manuel Álvarez.

La Jornada de Cirurgia als Hospitals de Catalunya va néixer fa més de trenta anys com un vehicle per donar a conèixer l’activitat quirúrgica que es fa a Catalunya fora dels grans hospitals i que sovint no queda reflectida enlloc per les dificultats de publicació i publicitat. De fet, en un inici aquestes Jornades es van anomenar Jornades de Cirurgia als Hospitals Comarcals. Amb el temps i sempre sota l’empara de la Societat Catalana de Cirurgia es va modificar el format passant a integrar tots els hospitals de Catalunya i convertint-se en la reunió de la cirurgia catalana l’any que no hi ha Congrés Català de Cirurgia, és a dir, a anys alterns va fent ruta pels hospitals catalans.

El programa va incloure taules rodones per donar a conèixer els més recents avenços tecnològic aplicats a la cirurgia. Les jornades van servir per objectivar el gran nivell quirúrgic del país. Pel que fa als premis anuals de la Societat Catalana de Cirurgia, es van fer dues grans ponències realitzades pel Dr. J. Vicente Roig (Premi Virgili) i el Dr. J. Van Lanschot (Premi Gimbernat).