El Molí Fariner lidera el rànquing de la CECOT en número de reemprenedors atesos a Catalunya

845
Molí Empresa
Molí Empresa

El Molí Fariner de Martorell lidera el rànquing de reemprenedors atesos segons les dades del projecte Reempresa del segon trimestre de 2017, servei al qual està adherit el departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell. Aquest programa, impulsat per CECOT (patronal multisectorial per a la promoció de les empreses catalanes) i Autoocupació de la Generalitat de Catalunya amb el suport de la Diputació de Barcelona i altres ens, promou i facilita el relleu al capdavant de les petites i mitjanes empreses. Així, els negocis que per raons de jubilació o de viabilitat són a punt de tancar poden continuar en mans d’altres reemprenedors interessats.

El Molí Fariner és, des de 2015, un dels més de 80 punts d’atenció del Reempresa arreu de Catalunya, i s’ha col·locat primer del rànquing de reemprenedors gestionats, amb 60 casos. D’aquesta manera, se situa per davant de la Fundació Tecnocampus Mataró Maresme (50 casos), Grameimpuls de Santa Coloma de Gramenet (42), l’IMPO de l’Ajuntament de Badalona (34) i Granollers Mercat i Promoció Econòmica-Comerç de Sabadell, amb 31.

L’estadística del Reempresa analitza tres variants: el número de reemprenedors gestionats, els cedents gestionats -número d’empresaris que haurien de tancar el seu negoci per jubilació o altres motius i que volen cedir-lo a algun reemprenedor-, i els casos d’èxit -traspassos exitosos entre el cedent i el reemprenedor-. Ho explica el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell, Lluís Amat.

Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Martorell

Amat: “Les dades són molt bones i mostren el paper de centralitat de Martorell”

El regidor destaca que “les dades són molt bones. A més dels 60 reemprenedors que els nostres tècnics han assessorat, també hem aconseguit la xifra de 8 cedents i 2 casos que han finalitzat amb acord entre el cedent i un reemprenedor interessat en fer el relleu”. Afegeix que “les xifres es basen també en el bon servei que ofereixen els professionals del Molí Empresa del Molí Fariner, i corroboren que Martorell és un punt central dins la nostra comarca”.

Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Martorell

Què és el Reempresa?

El Centre Reempresa de Catalunya és una iniciativa promoguda per la patronal catalana Cecot i Autoocupació de la Generalitat, amb la col·laboració del Departament d’Economia i Coneixement de l’ens català, del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i de la Diputació de Barcelona. Compta amb més d’un centenar d’entitats adherides i més d’una vuitantena de punts d’atenció que funcionen com a espai físic i virtual per tal de coordinar els serveis efectius de suport al cedent i al reemprenedor en processos de reempresa.

Des dels seus inicis ara fa quatre anys, el Reempresa ha aconseguit arreu de Catalunya evitar que 1.350 petites i mitjanes empreses haguessin de tancar, i generar un relleu. Com a conseqüència d’això, s’han salvat 3.700 llocs de treball i s’ha generat una inversió induïda de 59 milions d’euros.