El Museu de l’Enrajolada acull l’exposició del 25è aniversari dels Amics de l’Art de Martorell

422

Els Amics de l’Art de Martorell commemoren el 25è aniversari amb una exposició que recull una part de l’obra del seu fons pictòric. Aquest matí de diumenge s’ha inaugurat a la sala d’exposicions de l’Enrajolada amb la presència de l’alcalde, Xavier Fonollosa, el regidor de Cultura, Sergi Corral i la presidenta de l’entitat, Maria Rodríguez.

Amics de l’Art va ser fundada l’any 1991 per un grup d’artistes i gent relacionada amb el món de l’art a l’Espai de ca l’Oller, aleshores seu de l’Escola Municipal d’Arts Plàstiques. Per celebrar els seus 25 anys de vida, l’entitat ha organitzat “una exposició amb una part del nostre fons pictòric” ha explicat la presidenta, Maria Rodríguez. Amics de l’Art té una pinacoteca amb 180 obres que “ara volem compartir amb les entitats martorellenques a través del programa de cessió, per tal que aquestes les puguin penjar als seus locals” ha afegit Rodríguez.

L’alcalde, Xavier Fonollosa, ha felicitat a l’entitat per l’aniversari però també per “aquesta magnífica idea de compartir l’obra dels associats amb les entitats del municipi. Penso que tindrà molt bona acollida”. Fonollosa ha assenyalat que “tirar endavant una entitat no és fàcil i, a Martorell, n’hi ha unes 200. És una sort tenir aquest gran teixit associatiu i, sobretot, si entre tots es treballa en xarxa com és el cas d’aquesta proposta que presenteu”.

El regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, ha reconegut que “la gent dels Amics de l’Art sou gent activa, que no heu parat de fer coses i que encara té forces per presentar nous projectes. Us felicito per aquests 25 anys”.

Programa de cessió d’obres

Els Amics de l’Art de Martorell ofereix la possibilitat de que les entitats puguin gaudir de les obres que formen part del seu fons pictòric, a través de la cessió d’obres. La intenció, ha dit la presidenta, “és fer rodar el nostre patrimoni artístic perquè la gent del poble en gaudeixi. Els interessats poden visitar l’exposició i triar l’obra que més els hi agradi. També podran escollir entre les 180 peces que tenim en el nostre fons”. Aquestes obres estaran cedides entre un i tres anys.

Es signarà un contracte de cessió en que hi constarà la data en què es fa la cessió de l’obra, acompanyat d’una fitxa tècnica i amb el compromís de conservar-la en condicions. Els interessats es poden posar en contacte amb els Amics de l’Art de Martorell a través del correu electrònic amics.delart.marto@gmail.com

Trajectòria Amics de l’Art de Martorell

La idea de fundar una associació per a promoure i gestionar activitats artístiques, sorgides dels projectes i inquietuds personals dels integrants, va donar-se a partir de la dissolució de la Comissió de Belles Arts de Martorell. Francesc de Castro, Lluis Rodríguez, Carme Pardo, Maria Ascención Diego, Francesc Querol i Anton Gaset van arrencar el projecte i van engrescar al que va ser la primera generació d’Amics de l’Art de Martorell.

L’entitat està integrada per persones vinculades al món de l’art de manera professional, músics, poetes, literats, escriptors, fotògrafs, pintors, escultors i totes les persones interessades a donar vida cultural al poble.

Són promotors de propostes artístiques com la tardor d’art o la biennal de pintura i fotografia, alternant amb la de ceràmica i d’escultura. També organitzen el Concurs de pintura ràpida Pont del Diable i participen en la creació de material gràfic per a festes populars, entre altres.

Actualment continuen buscant més gent i col·laboracions per mantenir-se actius i seguir donant vida cultural al municipi.