El Muxart inaugura divendres l’exposició col·lectiva ‘Individu’, sobre el gènere del retrat

861
'Individu'

Individu. Del signe a l’absència és l’exposició col·lectiva que s’inaugura aquest divendres, a les 19.30h, al Muxart Espai d’Art. Escultura, pintura, instal·lació, documental i vídeo art per abordar el gènere del retrat present, passat i futur. La mostra es podrà visitar fins al 31 de març.

El retrat present, segons avança el comissari de la mostra Rafa Haro, estarà exemplificat en l’obra de Manuel Benito Rincón, a través del projecte documental La família del Jabao. “La construcció del record d’una família, dels seus avantpassats desapareguts al principi de la Guerra Civil”. Es reconstrueix, per mitjà d’una fotografia, el record de les històries explicades a casa durant tants anys.

Gerard Bidegain i el mateix Rafa Haro exposaran la instal·lació Tòtems, “per explicar el pas de l’individu pel món, el seu rastre de vida, la mitificació dels objectes que deixa i el procés de totemització que sofreixen aquests quan els associem a una persona, una història o un record en concret”.

Rafa Haro, comissari de l'exposició

Les obres d’Irene Cases, Marc Àvila i Víctor Roig s’associaran al retrat present. Casas proposarà el treball escultòric Despendre’s, que parla de la mutació, del comiat, del poder alliberar-se d’un abric que ja no és útil, de desposseir-se d’un pes que ja va morir. La pintura Sense títol de Víctor Roig i el vídeo-instal·lació Espera de Marc Àvila “ens parlaran de l’autèntic jo de la persona que no sap que està sent retratada, el posat autèntic i la sinceritat de la mirada”, apunta el comissari.

Rafa Haro, comissari de l'exposició

Bòveda, l’escultura de Bernat Saus, serà el retrat futur. Seccionar el rostre, omplir de llum tots els racons laberíntics de la ment. Buidar les definicions i complexitats psíquiques de l’ego. Buidant el jo, queda un recipient buit on, potser, habita l’ànima, l’esperit de l’individu.

Rafa Haro, comissari de l'exposició

L’exposició es podrà veure fins al 31 de març. Dijous i divendres, de 17.00 a 20.00h; dissabtes, diumenges i festius, de 10.30 a 14.00h. L’entrada és gratuïta. Més informació a 93 774 22 23 o a museus@martorell.cat

'Individu'