El Nadalem arriba amb més de cinquanta activitats per omplir Martorell de tradició i de lleure

1305
Fira de Nadal
Fira de Nadal

Arriba un nou Nadalem a Martorell, el cicle d’activitats que organitzen l’Ajuntament i entitats culturals de la població per celebrar el Nadal. La cita arrenca el divendres 14 de desembre, i inclourà 55 actes diferents. El regidor de Cultura, Museus i Patrimoni Històric de l’Ajuntament, Sergi Corral, destaca la pre estrena de l’espectacle C.A.T.H.A.M.O.S de La Fura dels Baus, la 12a edició de La Màgia del Nadal o la Cavalcada de Reis, com a pals de paller d’una programació per a tots els gustos i edats.

Cultura popular, tradicions nadalenques, dansa, teatre, cinema, concerts, fires, exposicions, revetlles, cinema, activitats solidàries i tornejos esportius ompliran l’agenda entre el 14 de desembre i el 5 de gener. Més de mig centenar d’activitats diferents, organitzades tant pel propi Ajuntament com per les entitats, que es despleguen de manera ininterrompuda durant 23 dies, amb l’única excepció del dia de Nadal.

El regidor destaca del Nadalem d’enguany “l’estrena de la reinterpretació d’una de les òperes més desconegudes de Mozart, Thamos, rei d’Egipte, de la que la companyia La Fura dels Baus ens farà una pre estrena o workshop el dijous 20 de desembre a les 21.00h a Ca n’Oliveras”. Corral comenta que “ho podran veure els martorellencs que enretirin les invitacions, que s’activaran els propers dies. L’espectacle serà de taquilla inversa: cada espectador pagarà el que cregui oportú quan s’acabi”.

Sergi Corral, regidor de Cultura

Una de les propostes lúdiques més consolidades és La Màgia del Nadal, la programació d’espectacles relacionats amb la màgia que se celebren a l’auditori Joan Cererols. Enguany hi haurà 6 cites, totes elles a les 18.30h: Fèlix Brunet (27 de desembre); Jordi Quimera (dia 28); Addaura Teatre visual (dia 29); Charlie Mag (2 de gener); Joana Andreu (dia 3) i Isaac Jurado (dia 4). Corral apunta que “són dies en els que els nens i nenes no tenen escola, en són molt protagonistes i creiem que cal oferir-los propostes com aquesta per a fer-los gaudir i passar una bona tarda”.

Sergi Corral, regidor de Cultura

Però el gruix d’actes del Nadalem són tradició. “Creiem que és el que toca en aquestes dates”, reconeix el regidor. Per això, inclou la “magnífica Cavalcada que organitza cada any el Patronat de la Cavalcada de Reis”.

Sergi Corral, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni Històric de l’Ajuntament

Alhora, destaca “el pessebre vivent de La Mercè del dia 17, el tió de Nadal, els concerts de les corals de casa o els Pastufets del Foment, que es representaran els dies 30 de desembre i 1 de gener”, a més de la Fira de Santa Llúcia de Rosanes, les activitats en favor de La Marató de TV3, les campanades a la plaça de les Hores o les revetlles de Cap d’Any.

CARTELL NADALEM