El nou gimnàs del CE La Vila, a punt amb aparells oficials per acollir el Martorell Gimnàstic Club

792
Gimnàs artística La Vila
Gimnàs artística La Vila

El Martorell Gimnàstic Club podrà gaudir de noves instal·lacions al Complex Esportiu La Vila amb un gimnàs equipat amb aparells i elements vàlids en les competicions reglades. Aquest dissabte, es van obrir les portes del gimnàs on les esportistes entrenaran i prepararan les seves competicions.

D’ençà el trasllat des de les Instal·lacions Esportives Municipals al CEIP José Echegaray i la posterior constitució del Martorell Gimnàstic Club com a entitat, el nombre de gimnastes ha crescut cada temporada. En menys de dos anys, quan l’entitat presidida per Gerard Mimó va néixer, s’ha passat de 80 a 130 esportistes, algunes d’elles en llista d’espera fins que, finalment, han pogut formar part del club. El creixement ha anat lligat a les possibilitats d’oferir una millor qualitat en els entrenaments.

Amb el gimnàs del CE La Vila, el Martorell Gimnàstic Club alternarà els entrenaments amb el CEIP Jose Echegaray, on han practicat els últims tres anys i mig. La novetat a La Vila serà que els aparells s’adeqüen a l’exigència de la competició de les gimnastes, que entrenaran amb el terra i els elements que es trobaran a les competicions oficials.

Un espai preparat per a la competició

El nou gimnàs, de 374 m2, ocupa l’antiga ubicació de les pistes de frontó, just al costat de les pistes de pàdel. Amb una superfície de 10 metres d’amplada i 24 de llargada, la nova instal·lació compta amb espatlleres, un fos elevat, una barra d’entrenament i paral·leles d’entrenament, una barra i paral·leles de competició, una barra d’escuma, matalassos i proteccions, una barra fixa, un poltre, quatre trampolins, elements educatius per aprendre i fer la preparació física i un doble rebotador, entre d’altres elements. Tot, segons la coordinadora del Martorell Gimnàstic Club, Mélodie Pulgarín, perquè les esportistes s’adaptin al que es trobaran a les competicions.

Mélodie Pulgarín, coordinadora Martorell Gimnàstic Club

El president del club Gerard Mimó reconeix que el canvi serà “progressiu” i que, poc a poc, totes les gimnastes passaran pel CE La Vila, sense deixar buit el gimnàs del Jose Echegaray.

Gerard Mimó, president Martorell Gimnàstic Club

A més, creu que el pas endavant que farà el club respondrà al creixement que està fent el club, tant en nombre d’esportistes com en l’exigència i qualitat dels entrenaments.

Gerard Mimó, president Martorell Gimnàstic Club

Les famílies de les esportistes aplaudeixen el canvi d’ubicació i admeten que les mateixes gimnastes ho reclamaven. És el cas d’Ana Moya i Anabel López, mares de dues gimnastes que coincideixen a valorar el salt qualitatiu.

Ana Moya i Anabel López, mares gimnastes Martorell Gimnàstic Club

Les integrants del Martorell Gimnàstic Club han pogut provar en primera persona les noves instal·lacions i han ofert una exhibició oberta al públic.