El nou web de la Secció Sardanista arrenca una campanya de promoció de l’entitat

780
Ballada de Sardanes
Ballada de Sardanes

La Secció Sardanista de Martorell ha estrenat nou web com a primera acció d’una campanya per difondre l’entitat, la sardana i la música de cobla. La nova pàgina fa un repàs a la centenària història de les sardanes a Martorell i als 41 de l’associació, amb informació, contacte, actualitat, agenda i xarxes. En una segona fase, s’incorporarà una botiga en línia amb discografia i marxandatge.

‘Hi som i hi serem’ és l’eslògan escollit i recorda la frase “Som i serem” de la popular sardana La santa espina. La pretensió és “reivindicar tot allò que hem fet, allò que estem fent en el dia a dia i els nous reptes de futur que se’ns plantegen. La nostra intenció és créixer i comptar amb més gent implicada”, explica Jaume Encinas, secretari de l’entitat.

L’eina per desplegar la campanya és el nou web www.sardanesamartorell.cat. “Inclou una secció de notícies relacionades amb el sardanisme a Martorell; una agenda amb els actes previstos per aquest any; com fer-se soci; com subscriure’s al correu electrònic per rebre informació dels actes i els enllaços amb els comptes de Facebook, Twitter i Instagram”.

Jaume Encinas, secretari de la Secció Sardanista de Martorell

La nova pàgina també inclou un apartat d’història sobre el naixement de l’entitat l’any 1976, els seus precedents i “els més de cent anys que fa que tenim documentat que es ballen sardanes a Martorell”, explica el secretari. Amb tot, la voluntat és crear un espai “obert a l’aportació de tothom qui vulgui col·laborar amb material fotogràfic o vivències pròpies”.

Jaume Encinas, secretari de la Secció Sardanista de Martorell

Futura botiga en línia

En una segona fase, la campanya s’ampliarà amb una botiga en línia per “incloure tots els discs que hem editat, les sardanes dedicades a Martorell i marxandatge de samarretes, pins, entrades a espectacles i tiquets per a activitats que fem”, diu Encinas.

Jaume Encinas, secretari de la Secció Sardanista de Martorell

La Secció Sardanista organitza l’Aplec del Roser; la pujada de la senyera a Les Torretes cada Onze de Setembre i ballades a la Fira de Primavera, Festa Major, Sant Antoni Abat i a les festes dels barris -Can Carreras, Pont del Diable i Can Bros-. Actualment, perfilen la manera de commemorar els 25 anys que fa que Martorell va ser Ciutat Pubilla de la Sardana, el proper 1 de maig.