El Parc Forestal de Can Cases es convertirà en un espai multiaventura l’any vinent

7224

L’Ajuntament de Martorell destinarà una partida de 300.000 euros del pressupost municipal de 2018 per tal de transformar el Parc Forestal de Can Cases en un espai multiaventura, que podria enllestir-se la primavera de l’any vinent. El projecte, que es traurà properament a concurs públic, contemplaria circuits instal·lats als arbres, ponts tibetans, escales de fusta, tirolines, xarxes i túnels, així com la renovació de la zona de barbacoes.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha explicat que “s’han valorat diferents propostes per a que el parc s’adeqüi a les necessitats de l’espai i del municipi”. L’objectiu és “donar un nou ús al Parc Forestal de Can Cases i dinamitzar-ne la seva activitat”. Segons Fonollosa, “tenim una proposta molt engrescadora i creiem que tindrà una bona acceptació per moltes famílies de Martorell. Actualment, el parc es limita sobretot a l’ús de la zona de barbacoes i volem que sigui alguna cosa més”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Les principals actuacions serien la creació d’una zona de lleure al bosc, amb circuits multiaventura, però també es “renovarà la zona de pícnic, les graelles i el mobiliari que hi ha a l’aire lliure. A més es controlarà l’ús de les barbacoes per a que tothom les pugui fer servir”, ha destacat el regidor de Planificació Urbanística, Medi Ambient i Habitatge, Adolf Bargués.

Adolf Bargués, regidor de Medi Ambient

Amb aquesta actuació també es pretén millorar la gestió i el manteniment del Parc de Can Cases, una demanada que molts usuaris han adreçat a l’Ajuntament, segons ha remarcat l’alcalde Fonollosa. L’actual servei de neteja resulta deficient en aquelles èpoques de l’any amb bon temps en què el parc pateix grans aglomeracions.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

L’Ajuntament es replantejarà també els usos de la zona d’aparcaments i procurarà millorar l’encaix entre els usuaris que aprofiten els camins del parc per fer esport i els qui ho fan per passejar els gossos, ha comentat Bargués. La intenció és que el nou parc multiaventura al Parc Forestal de Can Cases pugui funcionar la primavera de 2018.