El PAS Pont a les Arts tornarà a omplir de música l’entorn del pont del Diable les nits d’estiu

355

Del 10 al 25 de juliol tindrà lloc la segona edició del PAS Pont a les Arts als jardins del pont del Diable amb una programació gratuïta molt atractiva i a l’aire lliure: Joan Dausà, Anna Roig i l’ombre de ton chien, La Locomotora Negra, The Excitements, Janine Johnson, Oreka TX i l’espectacle Fuenteovejuna de la companyia Obskené. Després de l’èxit de la primera edició, el Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones (PMSAP) confia en repetir la bona participació.

Durant set nits de juliol el PAS tornarà a lluir a l’espai més emblemàtic de Martorell, el pont del Diable, una iniciativa de la regidoria de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Martorell. La regidora Cristina Dalmau explica que “en aquest segona edició tenim molt bones vibracions perquè hem elaborat una programació amb propostes de molta qualitat, gratuïta i en un espai idílic com és el pont del Diable. És una aposta clara per la cultura que hem dut a terme en aquesta legislatura i esperem que tingui continuïtat”.

Aquesta és la programació prevista al PAS de l’estiu 2015:

La Locomotora Negra
Donarà el tret de sortida el divendres 10 de juliol La Locomotora Negra, una de les formacions més antigues en el món del jazz a casa nostra, que s’orienta al jazz negre en les seves vessants més populars.

Oreka TX
L’endemà, el dissabte 11, serà el torn d’Oreka TX, que fan de la txalaparta un instrument que ja ha recorregut mig món, que es reconeix per ser un instrument de percussió fortament lligat a la identitat cultural basca que és tocada per dos músics.

Joan Dausà
El segon cap de setmana del PAS serà el torn de Joan Dausà (divendres 17) que, després de l’èxit del Jo mai mai, que l’ha portat a fer una gira de més de 80 concerts i signar la BSO de la pel·lícula Barcelona, nit d’estiu, ara ens ve a presentar el seu últim disc, On seràs demà?, acompanyat d’un quartet de corda de luxe.

The Excitements
El dissabte 18, els barcelonins The Excitements portaran la seva tempesta sonora a Martorell, una banda que ha meravellat públics arreu d’Europa amb el seu irresistible còctel de soul&rhythm blues de la vella escola. Ofereixen un espectacle vertiginós i ple d’energia amb el seu R&B furiós i alguna balada soul i podem dir, sens dubte, que és un dels fenòmens europeus actuals, ja que han estat de les poques formacions d’aquí que poden dir que han actuat en places tan prestigioses com el Royal Albert Hall de Londres o la BBC.

‘Fuenteovejuna’ cia Obskené
Diumenge 19, agafen el relleu les arts escèniques. La companyia Obskené ens oferirà l’espectacle Fuenteovejuna (Breve tratado sobre las ovejas domésticas), una adaptació contemporània i de carrer del clàssic de Lope de Vega que explica la història del poble que, cansat de les atrocitats d’un comanador corrupte i violador, decideix unir-se per combatre i matar el seu opressor. Una profunda reflexió sobre la nostra societat. Un espectacle que va merèixer el Premi Off de Carrer de Saragossa (2013).

Anna Roig i l’Ombre de ton chien
Els encarregats de tancar el festival seran Anna Roig i l’Ombre de ton chien (divendres 24) i Janine Johnson amb el seu tribut a les cançons més conegudes de les pel·lícules de James Bond (dissabte 25). Els primers arriben ja al seu desè aniversari immersos en la gira de presentació del seu darrer treball discogràfic, Un pas i neu i un pas, que ha significat l’exploració de nous terrenys, tant des del punt de vista poètic i musical, com de l’escènic. Un espectacle molt especial en el qual recordaran des de les primeres versions de chanson que van interpretar en els seus inicis fins als temes més coneguts de la seva discografia.

‘A night of Bond’ Janine Johnson
El festival clourà el dissabte 25 de juliol a ritme de Bond. Sota el nom de A night of Bond Janine Johnson, acabada d’arribar de Londres, ens portarà un dels espectacles que més ha triomfat durant la darrera temporada en els clubs més importants de la capital britànica. Un repertori on les cançons més famoses de les pel·lícules de James Bond adquireixen un grau de sofisticació jazzística del tot insospitat.