El Patge Viu Viu recollirà diumenge les cartes dels infants de Martorell per als Reis d’Orient

721
Patge Viu Viu
Patge Viu Viu

El Patge Viu Viu recorrerà, aquest diumenge 23 de desembre al matí, diversos punts de Martorell per recollir les cartes dels infants adreçades als Reis Mags de l’Orient. A partir de les 10.30h, l’emissari reial, acompanyat pels membres del Patronat de la Cavalcada de Reis, serà a la plaça de la Vila, a la Residència de la Gent Gran de Sant Joan de Déu i a la rambla de Les Bòbiles.

El recorregut del Patge per terres martorellenques començarà a la plaça de la Vila i durant poc més d’una hora, recollirà les cartes que enumeren totes les joguines i regals que desitgen rebre els infants la nit més màgica de l’any. Hi haurà xocolatada amb melindros per combatre el fred mentre es fa cua i Xavier Vila, president del Patronat, recomana a les famílies “ser puntuals i no esperar a darrera hora per lliurar les cartes en aquest punt com ens ha passat en anteriors anys, ja que després cal seguir el recorregut amb altres visites”.

Xavier Vila, president del Patronat de la Cavalcada de Reis de Martorell

El següent punt serà la Residència de la Gent Gran de Sant Joan de Déu, on la comitiva arribarà pels volts de les 11.45h. “La gent gran de la Residència també espera amb molta il·lusió l’arribada del Patge Viu Viu”, comenta Vila. Finalment, a partir de les 13.00h, el tron s’instal·larà a la rambla de Les Bòbiles.

Xavier Vila, president del Patronat de la Cavalcada de Reis de Martorell

Emissari dels Reis

El Patge Viu Viu és un emissari dels Reis Melcior, Gaspar i Baltasar que “té un tracte preferencial amb Martorell. Ens visita cada any el diumenge anterior al Nadal, en el moment de preparació de les festes, i és l’encarregat de recollir les primeres cartes dels infants de Martorell, per després lliurar-les als Reis de l’Orient”. El president del Patronat explica que “la d’aquest diumenge és la primera oportunitat per dipositar les cartes, tot i que també es podrà fer la mateixa nit del 5 de gener a Les Bòbiles un cop s’acabi la Cavalcada”. De totes maneres, Vila destaca que “cada cop els pares i mares són més previsors i fan que els seus fills lliurin les cartes amb major antelació”.

Xavier Vila, president del Patronat de la Cavalcada de Reis de Martorell

Alhora, el Patge Viu Viu serà també a la Cavalcada de Reis del vespre del 5 de gener, acompanyant Ses Majestats i altres personatges tan estimats a Martorell com la Fada Estel i el Pro Cònsol Romà. Tots ells recorreran la població, des de les 18.15h, dalt les seves carrosses fins arribar a la rambla de Les Bòbiles.