El Pavelló de Can Cases, presentat com a exemple d’eficiència energètica a la jornada EFISport

254
Inauguració Pavelló Esportiu Can Cases. Foto: Grisphoto
Inauguració Pavelló Esportiu Can Cases. Foto: Grisphoto

El Pavelló de Can Cases de Martorell ha estat un dels protagonistes de la 7a jornada EFISport ‘Eficiència energètica en instal·lacions i esdeveniments esportius’, aquest dijous a la seu del Consell Català de l’Esport. L’arquitecte municipal de l’Ajuntament de Martorell, Rodrigo Alaminos, ha parlat de les característiques de l’edifici com a exemple d’eficiència energètica.

Ha estat a la primera de les tres taules rodones programades a la jornada, que plantejava casos d’eficiència energètica a centres esportius. El pavelló martorellenc, inaugurat el 21 d’octubre de l’any passat, ha estat un dels exemples tractats, junt amb l’enllumenat de la rehabilitació del Pavelló Municipal d’Esports de Vila-seca i la transició a la biomassa a les instal·lacions de l’Atlètic Terrassa Hockey Club.

Equipament de màxima eficiència energètica

L’arquitecte municipal s’ha referit a Can Cases com a “exemple d’arquitectura passiva” i ha explicat “les solucions que s’han incorporat des de l’arquitectura de l’edifici per garantir una correcta adaptació topogràfica, ventilació i iluminació, a través de patis i lluernaris”. També, “a les mesures actives d’eficiència energètica, com ara la instal.lació de geotèrmia i plaques solars per aigua calenta sanitària”.

Aquestes mesures i solucions fan que l’edifici “tingui un molt baix consum energètic, i que disposi de la certificació energètica A, que reconeix els edificis que consumeixen menys energia”. Aquest fet ha comportat, alhora, l’interès de la revista referent en el sector, Instalaciones Deportivas 21, que inclourà properament un reportatge de 12 pàgines dedicades a l’equipament esportiu.

7a jornada EFISport 2019
7a jornada EFISport 2019

Jornada referent per a l’esport i l’energia

L’EFISport és una jornada referent en el sector esportiu i el món de l’eficiència energètica. L’organitza INDESCAT -el clúster català de la indústria de l’esport, que aglutina 75 empreses i entitats del país-, i rep el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i els clústers de l’Energia Eficient de Catalunya i Biomassa Catalunya.

La cita s’ha celebrat a l’Auditori Rafael Nebot del Consell Català de l’Esport, a Esplugues de Llobregat. Hi han participat 140 persones, membres d’INDESCAT, propietaris i gestors d’instal·lacions esportives i tècnics d’ajuntaments, amb la finalitat de conèixer experiències i casos d’èxit exposats per arquitectes i gestors d’instal·lacions i organitzadors d’esdeveniments esportius, tant de l’àmbit públic com del privat.