El pessebre vivent de La Mercè recrea l’origen del Nadal a El Progrés

672
Nadalem. Pessebre vivent La Mercè
Nadalem. Pessebre vivent La Mercè

El Col·legi La Mercè ha representat aquest dilluns el 27è pessebre vivent als jardins d’El Progrés. Més de 300 alumnes, de P3 a Batxillerat, s’han vestit de Sant Josep, la Verge, els Reis de l’Orient, patges, pastors, mercants, àngels i diables, per mantenir la tradició nadalenca. L’entrada al pessebre es destina íntegrament a col·laborar amb La Marató de TV3, enguany dedicada a la investigació del càncer.

Són moltes les mans que treballen incansables, mesos abans, per tal que el pessebre de La Mercè sigui el més realista possible. Munten decorats, cusen vestuaris i condicionen localitzacions per recrear les diferents escenes bíbliques. El resultat, una estampa nadalenca entranyable que atrau centenars de martorellencs. La cua d’aquesta tarda ha fet la volta a El Progrés.

Montse Font, directora de La Mercè, ha apuntat que “tothom s’hi involucra moltíssim. Estem molt contents de la col·laboració dels professors, alumnes, voluntaris i, sobretot, de l’Associació de Pares i Mares d’Alumnes (AMPA). El nostre pessebre s’ha convertit en una gran tradició, on hi ha representats tots els papers”.

Montse Font, directora La Mercè

El pessebre ha comptat amb la col·laboració incondicional de la Penya Barcelonista de Martorell, que ha servit als assistents xocolata desfeta. La representació ha clos amb una cantada de nadales i de cançons d’El Disc de La Marató de TV3.

El professor de La Mercè Ton Toset ha volgut destacar la participació, un any més, de l’speaker Màrius Garcia, fill predilecte de Martorell i impulsor de la celebració del pessebre vivent a Martorell, ja des del desaparegut Col·legi Santo Tomàs de Aquino, de qui La Mercè va heretar-ne la tradició.

Ton Toset, professor La Mercè

Projecte ‘Transforma’ els patis

La cita ha incorporat una parada de productes artesans, elaborats pels alumnes del centre per tal de recaptar diners per al projecte ‘Transforma’ que, segons Montse Font, han posat en marxa per mirar de millorar els patis de La Mercè. Cada classe ha treballat diferents propostes que seran estudiades per la direcció del centre i tirades endavant durant el curs.

Montse Font, directora La Mercè