El pessebre vivent de La Mercè, una de les estampes més entranyables de les festes de Nadal

493
Pessebre vivent La Mercè

Més de 300 alumnes, de P3 a Batxillerat, del Col·legi La Mercè han representat aquest dilluns el pessebre vivent a El Progrés. Fa més de dues dècades que el centre manté aquesta tradició nadalenca que reviu les escenes del naixement de Jesús amb tots els seus personatges. Els assistents han pogut col·laborar amb La Marató de TV3, enguany dedicada a les malalties minoritàries.

Menuts i joves es converteixen, per unes hores, en Sant Josep, la Mare de Déu, pastors, diables, àngels, Reis d’Orient, patges, camperols o mercants, i atrauen centenars de persones que no es volen perdre la recreació bíblica.

La directora de La Mercè, Montse Font, ha explicat que “la distribució de les escenes és com cada any perquè ja tenim els espais assignats i, a més, els alumnes van canviant cada curs d’ubicació. No obstant això, intentem anar renovant els decorats, aquest any, per exemple, la part dels Reis Mags”. Font ha destacat la implicació de l’Associació de Mares i Pares, així com del professorat, tant en el muntatge com en la posada a punt del vestuari.

Montse Font, directora La Mercè

“És una tradició de fa tants anys que la vivim amb molta il·lusió i, a més, obrim les portes a les famílies de tot Martorell, no només a les de l’escola”. “Hi ha la unió de tota la comunitat educativa. És feina, però val molt la pena perquè tothom ho viu amb moltes ganes”, ha incidit la directora.

Montse Font, directora La Mercè

El pessebre ha comptat amb la col·laboració incondicional de la Penya Barcelonista de Martorell, que ha servit als assistents xocolata desfeta. La representació ha clos amb una cantada de nadales i de cançons d’El Disc de La Marató de TV3.