El martorellenc Pep Mas ha començat amb bon peu la seva participació en la 41a edició del Ral·li Dakar, que va engegar el passat diumenge al Perú i s’allargarà fins al 19 de gener. El pilot ha finalitzat la prova inaugural en 123è lloc i la segona etapa en el 122è en la categoria general de motos. Mas és el primer pilot martorellenc que pren part en aquesta prova internacional.

El present Dakar consta de 10 etapes i prop de 5.600 quilòmetres en total. La primera etapa, disputada aquest dilluns entre Lima i Pisco, ha deixat Mas en 123è lloc amb un temps d’1 hora 55 minuts i 10 segons per recórrer 331 quilòmetres. La segona etapa d’aquest dimarts, entre Pisco i San Juan de Marcona, ha estat de 342 quilòmetres i ha deixat Mas en la posició número 122. Per fer-la ha trigat 6 hores 54 minuts i 35 segons, 3 hores 30 minuts i 38 segons més que a la prova inicial.

El pilot té molt clar que l’objectiu és arribar al final de la carrera, sense importar-li en excés la posició final, ja que reconeix que “és una prova molt dura, ja que un 80% discorre per superfície de sorra i fa més important l’aspecte físic més que no pas el tècnic”. Per això, els darrers mesos ha entrenat dur fent bicicleta i gimnàs cada dia. L’experiència la viu a bord d’una moto Yamaha VR 450F i el suport de l’equip d’assistència Pedregà Team de l’ex pilot Joan Manuel González Corominas ‘Pedregà’. Amb un pressupost de 6.000 euros, un dels més ajustats de tots els participants, Mas ha admès que la força i ajuda dels patrocinadors han estat clau a l’hora de tirar endavant el seu somni.

Pep Mas, pilot Dakar

La tercera etapa serà una de les més dures: San Juan de Marcona-Arequipa, passant per les Dunes d’Acari, amb un total de 467 quilòmetres. Entre la quarta i la cinquena etapa, es farà anada i retorn d’Arequipa fins a Moquegua, i a la sisena etapa començarà a fer el camí de tornada. En les 4 etapes següents, fins a la desena, els participants tornaran cap a Lima per posar punt final a la 41a edició del Ral·li Dakar.