El pilot martorellenc Pep Mas abandona el Dakar 2019 a l’equador de la prova

889

La 41a edició del Dakar 2019 ha acabat per al pilot martorellenc Pep Mas (Pedregà Team). Després de completar les quatre primeres etapes de la prova que s’està disputant al Perú, Mas no ha pogut finalitzar-ne la cinquena, entre Tacna i Arequipa, i ha estat desqualificat.

El martorellenc va engegar la cinquena fase del ral·li Dakar, que recorria prop de 400 quilòmetres entre Moquegua i Arequipa, amb sortida a Tacna. A 20 quilòmetres per arribar a la meta, Mas va endinsar-se en unes dunes pràcticament impracticables, a una zona amb 500 metres de desnivell, on la moto li va fallar. Des del Pedregà Team van demanar ajuda a l’organització veient la dificultat de la zona i van haver de ser rescatats.

Durant la jornada de descans que va ser el passat dissabte, el Dakar va comunicar a Mas i el seu equip la desqualificació. Tot i les reclamacions per mantenir-se en la competició, l’organització no va permetre la continuïtat de Mas al Perú. Així, hauran de tornar a casa per preparar el Dakar 2020. Mas ha reconegut que ha gaudit l’experiència i que ja mira cap al 2020 per preparar la propera edició.

Pep Mas, pilot martorellenc (Ràdio Sant Andreu de la Barca)

Fins a la cinquena etapa del Dakar, on ha hagut d’aturar el seu recorregut, la millor posició de Mas ha estat la 111. La millor etapa va ser la tercera, en què va passar des de la plaça 124 fins a la 113. En l’última, va ascendir dues, fins a quedar en la 111 com la seva millor marca personal.

Pep Mas ha estat el primer corredor de Martorell en debutar en una de les proves reines del motor. Ho ha fet amb una moto Yamaha VR 450F i el suport de l’equip d’assistència Pedregà Team de l’expilot Joan Manuel González Corominas ‘Pedregà’.