El Ple aprovarà dimecres una moció per rebutjar la suspensió de l’autonomia de Catalunya

1294
Ajuntament de Martorell
Ajuntament de Martorell

L’Ajuntament de Martorell ha convocat un Ple Municipal extraordinari i urgent per aprovar una moció, presentada per PDeCAT i ERC, que rebutja l’aplicació de l’article 155 per part del Senat. La sessió tindrà lloc demà, dimecres, a les 20.00h, i es podrà seguir en directe per Ràdio Martorell 91.2 FM, i a través del Canal de Notícies.

L’ordre del dia comptarà amb un únic punt: el debat de la moció per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya. L’Ajuntament de Martorell s’afegeix així a la proposta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), que han proposat als consistoris catalans aprovar una moció per visualitzar el rebuig a l’aplicació d’aquest article i mostrar el ple suport al Govern de Catalunya i a les seves institucions. La moció destaca l’evidència que, “davant d’un problema polític, l’única resposta de l’estat espanyol ha estat la repressió i la retallada de drets”.

A banda de rebutjar l’aplicació de l’article 155 per part del Senat, la moció presentada en aquest ple extraordinari contempla també la condemna “a la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l’estat espanyol contra la població i les institucions catalanes”.

Suport de les organitzacions sobiranistes

Les entitats sobiranistes de Martorell han mostrat el seu suport a aquesta moció presentada per aturar la suspensió de l’autonomia. El president de la secció local d’Òmnium Cultural, Jordi Gibert, valora positivament la convocatòria del Ple extraordinari i insta els ciutadans i ciutadanes que s’hi sentin implicats a ser-hi presents. “És possible que tota la ciutadania que també forma part de l’impuls d’aquest procés vulgui donar suport a aquest Ple i vulgui assistir-hi”.

Jordi Gibert, president d'Òmnium Cultural a Martorell

Des d’Òmnium Cultural consideren l’aplicació de l’article 155 de la Constitució una mesura que suposa un retrocés en els drets i les llibertats de la societat catalana. “El nostre poble porta uns quants anys dient en veu alta que volem ser i volem decidir, mentre que a l’altre costat hi ha un govern que és sord i cec a la nostra legitima demanda” apunta Gibert. Des de la secció local d’Òmnium Cultural expressen màxima confiança al Govern i malgrat que “són temps difícils, estem convençuts que entre tots continuarem endavant”.

En la mateixa línia, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) considera la convocatòria “una bona iniciativa” a la què se sumen molts ajuntaments d’arreu de Catalunya. Segons el secretari de l’ANC a Martorell, Jordi Capelleras, l’entitat condemna l’aplicació d’un article que per l’entitat suposa un “atac a la democràcia” ja que “substitueix per la força les situacions democràticament escollides i deixa sense efecte allò que han votat els ciutadans”.

Jordi Capelleras, secretari de l'ANC a Martorell