Torna la festa al barri del Pont del Diable per Sant Joan

790
Flama del Canigó al Pont del Diable
Flama del Canigó

L’associació de veïns del Pont del Diable ha confeccionat un programa d’activitats festives al barri, coincidint amb la festivitat de Sant Joan. Els actes es concentraran, entre el 21 i el 24 de juny, al passeig del Quarter, la plaça de la Creu i la capella de Sant Joan.

Les festes del barri van arrencar diumenge passat amb el Concurs de Pesca Infantil, però el gruix d’activitats començarà aquest divendres amb el pregó de Pilar Cortadella a la capella de Sant Joan (22.00h) i l’acompanyament d’Adela Redondo a la guitarra. “No serà un pregó convencional, sinó musicat”, comenta el secretari de l’AV, Isidre Ricart.

El sopar de germanor es farà dissabte. És una de les activitats més massives de les festes, ja que solen participar-hi entre 250 i 300 persones cada any. “Cada veí es porta el menjar i la beguda de casa”. Arribarà poc després del Concurs d’Allioli (21.00h), un altre dels clàssics esdeveniments al barri. Després, Dj Pere posarà les notes musicals.

Isidre Ricart, secretari de l'AV Pont del Diable

Diumenge s’ha programat una audició de sardanes amb la Cobla Ciutat de Manresa (19.00h) mentre arriba la Flama del Canigó, que voltarà pel barri fins l’Ajuntament, on es llegirà el manifest i se sortirà cap a la font de la Truita per sopar. Després, les atxes de vent tornaran enceses per la Flama i encendran la foguera. L’AV repartirà coca i cava entre els veïns.

Isidre Ricart, secretari de l'AV Pont del Diable

El dia de Sant Joan hi haurà una exhibició de les puntaires (11.00h) i missa solemne en honor al patró (12.15h). En sortir de la capella, s’oferirà un vermut per a la gent gran i es lliuraran els premis del 26è Concurs de Pintura Ràpida dels Amics de l’Art. A la tarda, trencada d’olles i xocolatada (18.00h) amb bombolles, pinta-cares i globoflèxia. Una hora més tard, havaneres amb el grup Roques Blaves i sorteig del be, una tradició molt peculiar del Pont del Diable que “organitza la capella per recaptar fons”. Durant tot el dia “es vendran butlletes a un euro, que entren al sorteig del be, que es farà just en acabar les havaneres. Antigament era un be viu, però ara la persona guanyadora pot triar entre emportar-se una safata amb la carn preparada o bé l’equivalent en diners”, explica Ricart.

Isidre Ricart, secretari de l'AV Pont del Diable

Una quinzena de voluntaris col·laboren durant aquests dies per fer possible les festes al barri.