El primer equip del CB Martorell lluitarà a Madrid per una plaça a LEB Plata

2808
CB Martorell

El Club Bàsquet Martorell viatjarà aquest divendres a Villaviciosa de Odón (Madrid) per disputar la fase d’ascens a LEB Plata. Els martorellencs, entrenats per Adrià Alonso, han accedit a aquesta eliminatòria després de classificar-se per a la final a 4 del grup C de lliga EBA, una final que els donava el bitllet, de manera matemàtica, a la fase d’ascens a LEB Plata.

Fan història en només un any

La temporada 2016-2017 encara no ha finalitzat per a un equip que està fent història en el bàsquet martorellenc. Primer, va segellar la seva presència a la final a 4 de la conferència C de la lliga EBA. Després, va convertir-se en campió del seu sotsgrup. Guanyar la final a 4 el va fer primer del grup C, un nou capítol. I la final de la LLiga Catalana EBA, que va guanyar el passt dijous contra el CB Castelldefels, és la darrera fita d’un grup que segueix somiant.

La fase d’ascens a LEB Plata serà el darrer obstacle dels blaus. En aquesta fase han quedat emparellats amb l’Eurocolegio Casvi (el guanyador del grup B), l’ULE Fundación Baloncesto León (el tercer del grup A) i el Cordobasket Yosiquesé (el tercer del grup D). L’estrena dels d’Alonso serà divendres (18.00h) contra l’ULE Fundación Baloncesto León. Dissabte, els martorellencs jugaran contra l’amfitrió, l’Eurocolegio Casvi (19.00h). Diumenge serà la darrera jornada d’aquesta fase d’ascens, que tancaran contra el Yosiquesé. El guanyador d’aquesta fase accedirà a LEB Plata (la tercera màxima categoria del bàsquet estatal).

L’ascens a LEB Plata preveu que siguin quatre els equips que hi accedeixin, dels 16 participants. Aquesta darrera fase del curs es duu a terme en quatre seus diferents. A banda de la de Villaviciosa de Odón, el camí a LEB Plata passa per Cazorla, Múrcia i Santander. Només quatre equips ascendiran des d’EBA. El curs passat, el CB L’Hospitalet va ser l’únic conjunt català en aconseguir-ho.