El Programa d’Educació per a la Salut incideix en els hàbits alimentaris per als joves

357

Prop de 250 nois i noies de 4t d’ESO de les escoles de Martorell participen aquesta setmana en el Programa d’Educació per a la Salut (PES) que desenvolupa el Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAP), a través del departament de Joventut. Una exposició Menja bé, tu hi guanyes! i una obra de teatre Nyam, nyam pretenen incidir en els hàbits alimentaris per als joves, un aspecte que es va detectar arran d’una enquesta als instituts de Martorell.

La mostra Menja bé, tu hi guanyes! proposa “una alimentació adequada durant la infància determina, en gran mesura, la salut. Per això és molt important desenvolupar hàbits alimentaris que ens proporcionin una bona salut al llarg de la vida. Des del Patronat impulsem campanyes de conductes de risc adreçat als joves i vam detectar que molts estudiants no esmorzen o no tenen una alimentació adequada”, explica Manolo Cortés, tècnic de Joventut de l’Ajuntament.

L’exposició pretén, de manera didàctica, potenciar aquests valors i donar rellevància a l’alimentació com a eina útil, en la qual els joves se sentin protagonistes. Cortés diu que “aquesta campanya és fruit d’uns qüestionaris que es van fer als instituts i a través d’una exposició i una obra de teatre pretenem que els joves prenguin consciència”.

Les principals recomanacions

La mostra recorda que l’alimentació saludable consisteix en fer cinc àpats al dia (esmorzar, refrigeri, dinar, berenar i sopar), beure de 4 a 8 gots d’aigua al dia, rentar bé els aliments, les mans i les dents i recarregar energies dorminat entre 8 i 9 hores cada nit.

En l’exposició es pot veure la piràmide dels aliments amb la seva classificació, l’audiovisual en què una colla de nens i nenes t’ensenyen com combinar els aliments de forma variada i divertida per créixer sa i els jocs multimèdia per posar en pràctica el que s’ha après jugant.

Programa d’Educació per a la Salut (PES)
El Programa d’Educació per a la Salut (PES) està adreçat a la població jove de Martorell i la majoria de projectes es desenvolupen als instituts. Aquest programa inclou campanyes de salut, de sensibilització en commemoració de dies mundials, exposicions i obres de de teatre social.

En el primer trimestre les activitats del PES van anar adreçades a frenar el consum de cànnabis entre els joves i en aquest darrer trimestre a formentar els hàbits alimentaris entre els joves.