El programa ‘I-Tria’ orientarà els alumnes de 4t d’ESO en el seu futur educatiu

345
'I-tria'
'I-tria'

La Regidoria d’Ensenyament organitza, en coordinació amb els centres de secundària de Martorell i la col·laboració de la Diputació de Barcelona, el programa ‘I-Tria (Informa’t, assessora’t i tria)’. Adreçat a alumnes de 4t d’ESO, comptarà amb una jornada d’orientació, una visita al Saló de l’Ensenyament de Barcelona i diverses xerrades informatives per a famílies.

Els alumnes de 4t d’ESO “comencen una nova etapa el curs vinent i la Regidoria d’Ensenyament els vol acompanyar i ajudar les famílies en la decisió que han de prendre per encaminar el seu futur”. “Els joves tenen per endavant un futur ple d’oportunitats, i és important que la decisió que prenguin sigui meditada, motivada pels seus interessos i capacitats i, sobretot, que tinguin un coneixement de les possibilitats que se’ls obren a partir d’ara”, ha dit la regidora d’Ensenyament, Núria Canal.

Núria Canal, regidora d'Ensenyament

Dimecres, 6 de març (matí), es farà al Centre Cultural una jornada d’orientació i informació. Tots els alumnes, acompanyats pels seus professors, participaran de tallers d’apoderament per a l’elecció d’estudis i podran assistir a l’exposició d’experiències i propostes.

La jornada inclourà la xerrada formativa ‘Ja saps què faràs després de l’ESO?’; una xerrada en format concurs televisiu anomenada ‘Identifica i entrena les teves competències’; una xerrada sobre ‘Itineraris formatius després de l’ESO’, i la sessió ‘Experiències de vida: coach, futbolista, fotògraf’. A més, hi haurà un Punt d’Orientació Personalitzada.

Visita al Saló de l’Ensenyament de la Fira de Barcelona

La visita al Saló de l’Ensenyament es realitzarà els dies 20 i 21 de març (dos torns). La sortida està prevista, a les 9.30 hores, des del pàrquing Vapor, amb el trasllat a la Fira Barcelona, al recinte de Montjuïc. La tornada serà, a les 15.00h, al pàrquing Vapor.

Al Saló de l’Ensenyament podran conèixer de primera mà tota l’oferta d’estudis de batxillerat, universitaris, altres estudis superiors, complementaris, de formació professional i idiomes, així com de serveis a l’educació. “L’entrada al Saló i el desplaçament en autocar és finançat per la Regidoria d’Ensenyament i els alumnes aniran acompanyats pels seus professors dels centres de Martorell”, ha apuntat Canal.

Núria Canal, regidora d'Ensenyament

Xerrades d’Orientació per a famílies

També s’han programat un seguit de xerrades informatives adreçades a les famílies. El taller ‘No sap que fer!’ pretén mostrar com acompanyar els fills i filles en aquest moment vital a l’hora d’escollir el seu itinerari educatiu. Es farà dimarts, 12 de març, a les 17.30h, al Complex Educatiu.

‘Adolescents. Movem fitxa!’ és la xerrada que tindrà lloc dilluns, 25 de març, a les 17.30h, al Complex Educatiu. L’objectiu és que les famílies prenguin consciència que els fills són protagonistes de la seva vida i que han d’aprendre dels seus propis errors.

Dimecres, 27 de març, a les 17.00h, al Complex Educatiu s’organitzarà la xerrada ‘(Re)Enganxa’t als estudis!’ per tal de sensibilitzar i motivar els participants perquè es matriculin en una formació que els proporcioni una titulació oficial. La sessió s’adreçarà a joves que estiguin realitzant una formació sense titulació oficial, joves estudiant el GES a centres de formació de persones adultes i joves que no estiguin estudiant.

Punt d’Orientació Personalitzada

Del 25 de març al 5 d’abril, de 16.30 a 19.30h, hi haurà un Punt d’Orientació Personalitzada al Complex Educatiu Torrent de Llops per als alumnes i famílies que ho desitgin. Cal concertar cita a l’Oficina d’Atenció a l’Usuari del Complex Educatiu al telèfon 937752538.

Núria Canal, regidora d'Ensenyament

Igualment, pels dubtes o suggeriments respecte a aquesta o qualsevol altra qüestió, es poden adreçar al telèfon 937752538, al correu electrònic ensenyament@martorell.cat o, presencialment, al Complex Educatiu, al carrer Josep Tarradellas, 11.

I-Tria (Informa’t, assessora’t i tria