El programa intergeneracional ‘Una carta, una amiga i un amic’ rep el certificat de bona pràctica municipal

1720
Xavier Fonollosa i Albert Fernández reben el premi de mans del president de la FMC, Xavier Amor
Xavier Fonollosa i Albert Fernández reben el premi de mans del president de la FMC, Xavier Amor

El programa ‘Una carta, una amiga i un amic’, que promou les relacions intergeneracionals entre infants i gent gran de Martorell, ha rebut el certificat de bona pràctica 2014-18. Aquest dijous, l’alcalde, Xavier Fonollosa, i el regidor de Gent Gran i Salut, Albert Fernández, van rebre el guardó en un acte celebrat a l’Auditori Axa de Barcelona davant unes 450 persones. 81 municipis catalans van rebre el reconeixement.

El guardó forma part del Banc de Bones Pràctiques (BBP), una iniciativa pionera que impulsen la Fundació Carles Pi i Sunyer d’estudis autonòmics i locals i la Federació de Municipis de Catalunya. Un ens que promou la millora i la innovació en els governs locals a partir de la detecció, sistematització i difusió d’experiències innovadores de govern i gestió municipal. Alhora, serveix de referent als responsables de les polítiques municipals per trobar idees útils i innovadores en la gestió diària.

Cerimònia de lliurament dels certificats de bona pràctica
Cerimònia de lliurament dels certificats de bona pràctica

El certificat “és un reconeixement a una activitat que organitzem des de l’àrea de la Gent Gran Activa de l’Ajuntament i que vetlla per establir una relació intergeneracional entre infants i gent gran. Es duu a terme des de 2011, té molta acceptació i ja és una de les fixes en el calendari de l’Ajuntament de Martorell”, afegeix el regidor, qui destaca que “el fet que et concedeixin un premi és la demostració d’una feina molt ben feta”.

Albert Fernández, regidor de Gent Gran i Salut de l'Ajuntament de Martorell

‘Una carta, una amiga i un amic’ és un intercanvi generacional estable en el temps, entre infants que cursen 3r de Primària a les escoles Vicente Aleixandre, Mercè Rodoreda i Lola Anglada i la gent gran que són usuaris de les Residències Sant Joan de Déu i Anoia. “Els nens escriuen una carta dirigida a la gent gran i aquests se la tornen, explicant el seu dia a dia. D’aquesta manera, es genera una interacció i una millora dels hàbits de lectura i d’escriptura”.

Finalment, els infants visiten la gent gran a les dues residències: “Una trobada que serveix per a l’intercanvi d’experiències, i que és un dels moments més bonics i emotius del programa”, apunta el regidor.

Albert Fernández, regidor de Gent Gran i Salut de l'Ajuntament de Martorell

‘Una carta, una amiga i un amic’ promou també la reducció d’estereotips sobre la gent gran a través de la potenciació de la relació, el coneixement i reconeixement mutu, i una educació en valors en relació a la gent gran.